. - .

this is www.Fcpasgiannina.gr blogspot


Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΚΥΠΕΛΛΟ : ΠΑΟΚ-ΠΑΣ: 2-1

ΕΔΕΙΞΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ

Ο ΠΑΟΚ τα... χρειάστηκε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα! Οι Ηπειρώτες στάθηκαν στο ύψος τους μέσα στην Τούμπα, αλλά ο Δικέφαλος κέρδισε με 2-1 και... πέταξε προς τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος!
 Ίδρωσε, αγχώθηκε και απειλήθηκε από έναν εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με 2-1, παραμένοντας η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε ο προβάδισμα με αυτογκόλ του Βάντερσον και ο Κλάους Αθανασιάδης έδωσε αέρα δυο τερμάτων. Η ομάδα του Μάκη Χάβου έκανε τα εύκολα δύσκολα αφού στο δεύτερο ημίχρονο απειλήθηκε από την ομάδα του Ντεμόλ, που μείωσε με τον Μπακαγιόκο και έφτασε πολλές φορές κοντά στην ισοφάριση.

Η ατάκα «γκολ με το καλημέρα» ταιριάζει… γάντι για τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο, το τέρμα του «Δικεφάλου» ήρθε με τον πλέον απροσδόκητο τρόπο. Μόλις στο 3’ και χωρίς καλά-καλά οι δύο ομάδες να προλάβουν να ανταλλάξουν μερικές πάσες, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τη βοήθεια, όμως, δύο φιλοξενούμενων… Ο Βάντερσον γύρισε -με δύναμη, η αλήθεια είναι- την μπάλα στον Σικαλιά, ο οποίος δεν μπόρεσε να την κοντρολάρει και αυτή πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα. Αν μη τι άλλο, ένα γκολ που βλέπουμε πάρα πολύ σπάνια, όχι μόνο στα ελληνικά γήπεδα.

Ο ΠΑΟΚ, με το ψυχολογικό αβαντάζ που του έδωσε το γρήγορο τέρμα, πίεσε στη συνέχεια και για ένα δεύτερο γκολ και τρία λεπτά αργότερα θα μπορούσε να το πετύχει, αλλά η κεφαλιά του Τσιρίλο πέρασε ελάχιστα άουτ.
Από κει και πέρα, ο «Δικέφαλος»… έριξε ταχύτητα και παραλίγο να το «πληρώσει» στο 34', όταν ο Μπακαγιόκο εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Χαλκιάς έδιωξε ίσα-ίσα για να πάει η μπάλα στο δεξί, κάθετο δοκάρι.

Ωστόσο, την τελευταία κουβέντα στο πρώτο ημίχρονο την είπαν οι ποδοσφαιριστές του Μάκη Χάβου, οι οποίοι στο 42’… έκρυψαν την μπάλα, με τον Σαλπιγγίδη να βγάζει παράλληλα την ασίστ για τον Αθανασιάδη, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Σικαλιά και «έγραψε» το 2-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν αρκετά το παιχνίδι και προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στον «δικέφαλο». Η πίεση του ΠΑΣ απέδωσε καρπούς και στο 53΄ο Μπακαγιόκο εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Τσιρίλο πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και πλασάροντας σωστά τον Χαλκιά έγραψε το 2-1. Από εκεί και μετά ο ρυθμός έπεσε και οι δυο ομάδες δεν δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 69΄ο Ντε Βινσέντι δεν μπόρεσε με προβολή να βρει στόχο μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου και δέκα λεπτά αργότερα ο Φωτάκης είχε μια καλή ευκαιρία με το μακρινό σουτ του Φωτάκη να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σικαλιά.

Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Α' Βοηθός: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών)
Β' Βοηθός: Κων/νος Ποντίκης (Πρέβεζας)
Γήπεδο: Τούμπα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
2΄αυτ. Βάντερσον, 42΄ Αθανασιάδης – 53΄ Μπακαγιόκο

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (18΄ Σαβίνι), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο (46΄ Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Σιαλμάς (61΄ Τζάνης), Κειτά, Ντε Βιντσέντι (72΄ Ανδράλας), Κυριάκος (72΄ Βαγγελής), Σκούφαλης, Μπακαγιόκο


Το φιλμ των φάσεων
3' Απίστευτο γκολ δέχτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Βάντερσον γύρισε την μπάλα με δύναμη στον Σικαλιά, ο οποίος δεν κατάφερε να την στοπάρει και αυτή πέρασε κάτω από τα πόδια του, για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

paok giannina 1-0 lathos tis aminas toy pas


6' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να διπλασιάσει τα τέρματά του! Ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Τσιρίλο πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής του ΠΑΣ, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σικαλιά, που βρισκόταν εκτός θέσης.
13' Ο Σιαλμάς βγαίνει στην αντεπίθεση, αλλά ο Κοντρέρας, πριν ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ γίνει επικίνδυνος, τον «κόβει».
18' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Εκτός αγωνιστικού χώρου ο Μπουσαϊντί, ο οποίος φαίνεται να έχει υποστεί θλάση. Ο Σαβίνι πέρασε στη θέση του.
20': μπαλιά τρύπα του Σκούφαλη, μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ ο Μπακαγιόκο που απέκρουσε ο Χαλκιάς.
22' Εκτέλεση φάουλ από τον Κυριάκο, ο Χαλκιάς έπεσε στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ.
34' Δοκάρι για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Μπακαγιόκο εξαπολύει έναν «κεραυνό» λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Χαλκιάς διώχνει ίσα-ίσα για να πάει η μπάλα στο δεξί, κάθετο δοκάρι.
38' Σέντρα από δεξιά του Ντάσιου, πρόλαβε και απέκρουσε ο Τσιρίλο προ του Ντε Βισέντι.
42' Φοβερό γκολ για τον ΠΑΟΚ! Οι παίκτες του «Δικεφάλου»... έκρυψαν την μπάλα, με τον Σαλπιγγίδη να βγάζει παράλληλα την ασίστ για τον Αθανασιάδη, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Σικαλιά και «έγραψε» το 2-0!

paok giannina 2-0 athanasiadis

45': Ο Σιαλμάς μπήκε σφήνα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, πήγε να σερβίρει στον ακάλυπτο Μπακαγιόκο, αλλά άνοιξε περισσότερο τη μπάλα απ' όσο έπρεπε.
50' Σε λάθος γύρισμα της μπάλας στον Χαλκιά, έκλεψε ο Μπακαγιόκο, έκανε το πλασέ, την τελευταία στιγμή απέκρουσε με το χέρι ο Χαλκιάς, η μπάλα πήγε στον Ντε Βισέντι που προσπάθησε να μπει στα καρέ του ΠΑΟΚ και να πλασάρει, αλλά τον έπιασε από τη φανέλα ο Κοντρέρας χωρίς ο ρέφερι να δώσει το καθαρό φάουλ και την κίτρινη κάρτα.
53΄ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ 2-1 Ο Μπακαγιόκο εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας και πλασάροντας σωστά τον Χαλκιά μειώνει σε 2-1.

paok giannina 2-1 bakayoko


55' Ο Σικαλιάς βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε προ του Σαλπιγγίδη.
61' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν κοντινό σουτ του Μπακαγιόκο απέκρουσε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ ο Χαλκιάς.
69΄ Ευκαρία για τον ΠΑΣ Από εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου προβολή του Ντε Βισέντι που δεν βρίσκει στόχο.
79' Μακρινό σουτ του Φωτάκη, δεν ανησυχεί ο Σικαλιάς.
84' Καταπληκτική ενέργεια του Μπακαγιόκο ο οποίος θα περάσει δύο παίκτες από δεξιά, θα κάνει την σέντρα για να διώξει σε κόρνερ ο Χαλκιάς προ του Τζάνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Στεφάν Ντεμόλ δεν πρόλαβε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου, γιατί έφυγε για το αεροδρόμιο για να προλάβει την πτήση για το Βέλγιο όπου θα κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά του.
Δηλώσεις έκανε ο συνεργάτης του Βασίλης Παπαγγέλης που τόνισε πως το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα του. Συγκεκριμένα τόνισε: «Φεύγουμε με το παράπονο ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Σταθήκαμε ισοδύναμα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είχαμε μία άτυχη στιγμή στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ισορροπήσαμε το παιχνίδι, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες και παρά το 2-0, προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να παίξουμε ποδόσφαιρο, μειώσαμε και είχαμε κάποιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για πρόκριση, του εύχομαι να προχωρήσει στο Κύπελλο».

Χάβος: Μας επηρέασε η κούραση

Στην κούραση και τους πολλούς τραυματισμούς απέδωσε ο Μάκης Χάβος το μετριότατο πρόσωπο που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στη δύσκολη νίκη-πρόκριση επί του ΠΑΣ Γιάννινα (2-1) για τη φάση των «16» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.
«Η κούραση ήταν εμφανής. Δεν είχαμε φρεσκάδα, γιατί παίξαμε πολλά παιχνίδια σε λίγες μέρες. Έτσι όλα τα ματς είναι επικίνδυνα. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η εικόνα, αλλά πολλά παιδιά με τους τραυματισμούς έχουν πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Η διακοπή θα μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε ψυχικά και σωματικά. Αντιμετωπίσαμε σήμερα μία καλή ομάδα και έμπειρη. Το απέδειξε και στο γήπεδο αυτό. Κλείσαμε έναν κύκλο σημαντικών αγώνων και είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας. Η διακοπή έρχεται στο καλύτερο σημείο, για να πάρει ανάσες η ομάδα», τόνισε.
Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από τη χρησιμοποίηση του 4-4-2, είπε: «Σε όλα τα παιχνίδια που παίξαμε 4-4-2 κερδίσαμε, εκτός από το δεύτερο ημίχρονο με την Κέρκυρα».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης στη χειμερινή περίοδο, τόνισε: «Έχω εμπιστοσύνη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, θα κάνω μία συζήτηση με τη διοίκηση και θα κάνουμε την καλύτερη επιλογή».
Όσο για την κλήρωση του Europa League και τις μονομαχίες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δήλωσε: «Θέλω να δώσω τα εύσημα στον κ. Δερμιτζάκη για την πρόκριση και τους βαθμούς που πήρε στους ομίλους του Europa League. Από εκεί και πέρα και όσον αφορά στην κλήρωση με την ΤΣΣΚΑ. Όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίζαμε θα παίζαμε με το ίδιο πάθος. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλά στη διοργάνωση αυτή».
Τέλος, ο Μάκης Χάβος αφού έδωσε ευχές σε όλους για καλές γιορτές, δεν παρέλειψε να εκφράσει και το παράπονό του για κάποια λόγια που του αποδόθηκαν σε ομιλία του προς τους παίκτες μετά την ήττα στην Κέρκυρα. «Αν είναι ποτέ δυνατόν η ομάδα μας να χάνει από την Κέρκυρα και ο προπονητής του ΠΑΟΚ να λέει δεν πειράζει».











Δεν υπάρχουν σχόλια: