. - .

this is www.Fcpasgiannina.gr blogspot


Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΣ: 0-0

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ
ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

Οι παίκτες του ΠΑΣ εμφανίστηκαν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο των γηπεδούχων, όμως είδαν τρεις φορές τα... δοκάρια του Θεοδωρόπουλου να τους σταματούν σε προσπάθειες του Σιαλμά στο 1’ και των Τζάνη και Σκούφαλη στο 73’. Ο ΠΑΣ Γιάννινα φωνάζει... δικαιολογημένα για την ακύρωση του γκολ του Σιαλμά στο 68’, ενώ ο Ιωνικός θα μπορούσε να είχε πάρει το «τρίποντο» στις αντεπιθέσεις.
Η... σκακιέρα των προπονητών
Με «γεμάτο» κέντρο παρουσίασε τον Ιωνικό ο Μίκι Τσίρκοβιτς, επιλέγοντας σε σύστημα 4-3-3, τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, με τον Χατζή στο δεξί άκρο και τον Λαμπρόπουλο στο αριστερό, ενώ οι Ανυφαντάκης και Αρβανίτης ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί. Πιο μπροστά τους, αμυντικός μέσος ήταν ο Δελήμπασης, έχοντας στα αριστερά του τον Πολίτη και τον Πασά στα δεξιά. Ο Άλβες κινήθηκε από τα αριστερά, ο Βλάχος από τα δεξιά, δίνοντας βοήθειες στον Τόμας που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.
Ανάλογες ήταν οι σκέψεις του Στεφάν Ντεμόλ, που προτίμησε κι αυτός το 4-3-3, με τον Κηπουρό στον «άσο», τον Ντάσιο στο δεξί και τον Βάντερσον στο αριστερό άκρο και τους Πάντο, Κώτσιο στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή, ο Τζημόπουλος ήταν στον άξονα, με τον Κυριάκο στα αριστερά και τον Ανδράλα στα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζάνης, που είχε βοήθειες από τον Σιαλμά στα δεξιά και τον Ντε Βινσέντι στα αριστερά.
Δυναμικό μπάσιμο του «Αίαντα»
Η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα που θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για την συνέχεια.
Μάλιστα, μόλις στο 1’ ο Σιαλμάς απείλησε με δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου και έφυγε άουτ. Η πίεση του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, αλλά η προσπάθεια του Ντε Βινσέντι στο 5’ έφυγε άουτ και το σουτ του Σιαλμά στο 9’ βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο των γηπεδούχων.
Ισορρόπησαν οι γηπεδούχοι
Στην συνέχεια, ο Ιωνικός ισορρόπησε και προσπάθησε να βρει τους χώρους προς την εστία του Κηπουρού, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία των Ηπειρωτών, δεν έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Μίκι Τσίρκοβιτς να απειλήσουν άμεσα.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κυανόλευκους» ήταν στο 32’ όμως το σουτ του Άλβες από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Αυτή η φάση φαίνεται πως... ξύπνησε τους φιλοξενούμενους, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, θέλησαν να απειλήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου.
Αντίθετα, η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο άνηκε στους γηπεδούχους, όταν ο Βλάχος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κηπουρό, έπειτα από πάσα του Τόμας, αλλά στο σουτ που έκανε, ο πορτιέρο του ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε σωστά και έδιωξε.
Νωθρό... ξεκίνημα
Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, με πολλές «μονομαχίες» στην μεσαία γραμμή και λάθη εκατέρωθεν κάτι που δεν βοήθησε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παρουσιάσουν ωραίο θέαμα.
Για τον λόγο αυτό, ο Στεφάν Ντεμόλ θέλησε να δώσει μία πιο... επιθετική πνοή στην ομάδα του, περνώντας στο 64’ τον Σκούφαλη στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Κυριάκου. Έτσι, είχαμε αλλαγή στην διάταξη των φιλοξενούμενων σε 4-2-3-1, με τον Σιαλμά να πηγαίνει στην κορυφή και τον Τζάνη να κινείται πιο πίσω του, στον άξονα.
Δικαιολογημένες φωνές από ΠΑΣ
Μάλιστα, άμεσα ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στο γκολ, στο 68’ με τον Σιαλμά, αλλά ακυρώθηκε λανθασμένα από τον διαιτητή, Ιωσηφίδη από την Αθήνα, ως οφ σάιντ, κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.
Διπλό δοκάρι
Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι οι παίκτες του Στεφάν Ντεμόλ έφτασαν μία... ανάσα από το γκολ, όταν ο Τζάνης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Θεοδωρόπουλου και στην συνέχεια, ο Σκούφαλης έκανε νέο σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του πορτιέρο του Ιωνικού.
Ωστόσο, η πίεση του «Αίαντα της Ηπείρου» άφηνε πολλά... κενά στα μετόπισθεν, που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι. Μάλιστα, στο 86’ ο Πασάς έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν βγήκε στην αντεπίθεση, έφτασε απέναντι στον Κηπουρό, όμως, αντί να σουτάρει, θέλησε να κάνει την παράλληλη πάσα στον Άλβες που ακολουθούσε, αλλά ο Ντάσιος τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Βλάχος,( 85΄Μανιάτης ) Άλβες,( 90΄Χατζηγιαννακός ) Τομάς, Δελήμπασης, Πασάς,( 94΄Σπυριδάκης ) Πολίτης, Λαμπρόπουλος, Χατζής, Ανυφαντάκης 
Στον πάγκο του Ιωνικού οι: Παλιγκίνης, Χατζηγιαννάκος, Σπυριδάκης, Μανιάτης, Καπράνης, Μιχαήλ και Κυπριανού 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος, Βάντερσον,( 76΄Μιχαήλ ) Πάντος, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Ανδράλας,( 83΄Βαγγελής ) Κυριάκος,(64΄Σκούφαλης ) Ντε Βινσέντι, Σιαλμάς, Τζάνης 
Στον πάγκο του ΠΑΣ οι: Σικαλιάς, Πατσατζόγλου, Βαγγελής, Σκούφαλης, Στάθης, Μιχαήλ, Φουρτάδο.
 

Κίτρινες: Σιαλμά, Βλάχος
 


Αποτελέσματα - Βαθμολογία 27ης Αγωνιστικής



Το φιλμ του αγώνα
- 1' Καλό σουτ του Σιαλμά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα σύρριζα άουτ.
- 4' Γέμισμα του Τζάνη, κεφαλιά του Ντε Βινσέντι η μπάλα στην πάνω πλευρά των διχτύων.
- 7' Διαγώνιο σουτ του Σιαλμά, άπλωσε το κορμί του ο Θεοδωρόπουλος και μπλόκαρε την μπάλα. 
-41΄Μεγάλη ευκαιρία με τον Βλάχο που βρέθηκε τετ-α-τετ, προσπάθησε να πλασάρει, αλλα ο Κηπουρός απέκρουσε με τα πόδια
-43΄Δυνατό σουτ του Πασσά μεσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού 
+1΄καθυστέρηση


-51΄ Κέρδισε τιε κόντρες ο Ντεβισέντι, μπήκε στην περιοχή, αλλά άργησε να σουτάρει και χάθηκε μια καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ
-68' Σέντρα από δεξιά, κεφαλιά πάσα του Ντεβισέντι στον Σιαλμά που πέτυχε ένα καθαρό γκολ, αλλά ο επόπτης Δανέζης το ακύρωσε λανθασμένα για οφσάιντ. Το ριπλέι της τηλεόρασης δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση, το γκολ ειναι κανονικό 



-72΄Εκτέλεση φαουλ του Τζάνη, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Θεοδωρόπουλο, χτύπησε στο δεξιό κάθετο δοκάρι του Ιωνικού και στην δεύτερη προσπάθεια του Σιαλμά από το 1 μέτρο, διώχνει ο Θεοδωρόπουλος πάνω στη γραμμή του.
-75' Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Ντε Βινσέντι, η μπάλα πέρασε ένα μέτρο δίπλα από την εστία του Θεοδωρόπουλου.  
-86΄Από εκτέλεση φαουλ για τον Ιωνικό, ο Πασάς έφυγε στην αντεπίθεση, προτίμησε να πασάρει για τον Άλβες και ο Ντάσιος έκοψε σωτήρια την αντεπίθεση σε κόρνερ. 
+ 4΄καθυστέρηση 
λήξη του παιχνιδιού 
 
Μικρά-Μικρά
-Εκτός αποστολής έμεινε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, αφού δεν ένιωθε απολύτως έτοιμος, ενώ είχε χάσει και πάρα πολλές προπονήσεις.
-Περίπου 150 φίλοι του Ιωνικού βρίσκονται σε παρακείμενο πάρκο και καταφέρονται κατά της διοίκησης του Ιωνικού, αρκετά μεγάλη παρουσία ΜΑΤ προσπαθεί να αποτρέψει την προσέγγισή τους στο γήπεδο.
-Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τσουνάμι της Ιαπωνίας τηρήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα.


 Δηλώσεις
Απέφυγε να πάρει θέση για το ακυρωθέν γκολ ο Στεφάν Ντεμόλ, αφήνοντας να το κάνει στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, ωστόσο ήταν η φάση που έκρινε το παιχνίδι, αφήνοντάς το στο 0-0. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα επεσήμανε ότι πέραν των αμφισβητούμενων φάσεων η ομάδα του δημιούργησε πολλές φάσεις, αλλά αυτές θα πρέπει κιόλας να μετουσιώνονται σε γκολ, διαφορετικά δεν έχει νόημα. Ο προπονητής του Ιωνικού από την πλευρά του τόνισε ότι είναι υπερήφανος για τους παίκτες του.

Ντεμόλ: «Είναι αργά για να αλλάξει το ακυρωθέν γκολ»

«Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες που καθ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ. Κατά τα πρώτα 30 λεπτά είχαμε 4-5 ευκαιρίες για γκολ, αλλά θα πρέπει να τα επιτυγχάνουμε κιόλας εκτός από το να δημιουργούμε ευκαιρίες. Και στο β ημίχρονο προσπαθήσαμε για το γκολ. Μετά το τέλος ενός αγώνα είναι εύκολο να λες αν ήταν κανονικό ή όχι ένα γκολ ή ένα πέναλτι. Δεν θέλω όμως να πω κάτι. Θα το δούμε στην τηλεόραση, αλλά τώρα είναι αργά για να αλλάξει κάτι.

Είμαστε ακόμα πρώτοι στη βαθμολογία και αυτό επιδιώκουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε.

Συγχαρητήρια στον αντίπαλο προπονητή και την αντίπαλη ομάδα. Είναι η μόνη ομάδα που δεν κερδίσαμε ως τώρα στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η θέση του Ιωνικού είναι χαμηλή συγκριτικά με την ποιότητά του. Τους εύχομαι να τελειώσουν τη σεζόν όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Οι παίκτες μου θα έχουν ρεπό για να αναπληρώσουν τις ψυχοσωματικές τους δυνάμεις και από Τετάρτη ξεκινάμε την προετοιμασία για τον αγώνα της άλλης Δευτέρας με τον Διαγόρα. Θέλουμε κι εκεί τη νίκη για να παραμείνουμε πρώτοι στη βαθμολογία».

Μίρκο Τσίρκοβιτς: Υπερήφανος για τους παίκτες μου

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή και το ποδόσφαιρο. Παίξαμε με την κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος που βρίσκεται περισσότερους από 30 βαθμούς πάνω μας. Τους εύχομαι καλή πορεία στη Σούπερ Λίγκα.

Νιώθω υπερήφανος που είμαι προπονητής αυτών των παικτών. Τους θεωρώ ήρωες με τις συνθήκες που επικρατούν. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνεργάτες μου που δουλεύουμε σαν μία οικογένεια.

Έγινε ένα καλό παιχνίδι, εμείς τώρα θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον Ιωνικό να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση».

Ο κ. Τσίρκοβιτς ρωτήθηκε για το που είναι ο πήχης της απευθείας παραμονής και απάντησε: «Πριν 2 μήνες θέλαμε να αποφύγουμε τον απευθείας υποβιβασμό, τώρα μπορούμε ακόμα και να μείνουμε χωρίς τα play-out. Στους 41 βαθμούς νομίζω ότι αποφεύγεις αυτήν τη διαδικασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: