. - .

this is www.Fcpasgiannina.gr blogspot


Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΛΑΜΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Άψογη διοργάνωση και φιλοξενία  από τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  με έναν αγώνα μοναδικής ομορφιάς στο κατάμεστο ΕΑΝΚΙ.
Απολαυστικό θέαμα από τους βετεράνους Ελλάδος - Barcelona

(μείνετε συντονισμένοι θα ακολουθήσουν και VIDEOS - κάνοντας click πάνω στις φωτογραφίες θα τις απολαύσετε σε μεγέθυνση )

Σ' ένα ασφυκτικά γεμάτο κλειστό γυμναστήριο οι Γιαννιώτες φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που έχουν διεξαχθεί ποτέ στην πόλη, τον φιλικό αγώνα μπάσκετ των Ελλήνων βετεράνων με τους αντίστοιχους της Μπαρτσελόνα. Νικητές ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν, αλλά και παρακολούθησαν το παιχνίδι, ενώ τυπικής σημασίας είναι το σκορ 77-70 υπέρ της ελληνικής ομάδας.
Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, καθώς και πολλοί πολιτικοί όπως ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφ. Άθλησης και διατροφής Χρήστος Αηδόνης, ο γ.γ. Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οικονόμου και Παντούλας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ο κ. Κοραντής, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος, οι αντιπεριφερειάρχες Καραμπίνας και Κολόκας και πλήθος ακόμα στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στον αγώνα συμμετείχαν για την Εθνική Ελλάδος οι: Αλβέρτης, Λιμνιάτης, Κωνσταντινίδης, Πρέλεβιτς, Σιγάλας, Μπαλογιάννης, Τόλιος, Μπουντούρης, Χρυσανθόπουλος, Τζαλαλής, Παπαδόπουλος Γ., Γιαννούλης, Ρεντζιάς (β' ημίχρονο).
Προπονητής ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης και βοηθοί του οι Κώστας Παταβούκας και Ντέιβιντ Στεργάκος.





Με την Μπαρτσελόνα αγωνίστηκαν οι:  Χιμένεθ, Γκαλιλέα, Εστεγιέρ, Σάβα Νιέθ, Μοντέρο, Ντε Λα Κρου, Μανουέλ Μπος, Μαρτίνεθ, Ντάρνυε, Αντρέου, Ρεντζιάς (α' ημίχρονο), Ορτίθ.
Προπονητής ήταν ο Μανόλο Φλόρες και πρόεδρος ο Λουίς Μιγκέλ Σαντιγιάνα.
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Αηδόνης, Σταύτρος Δουβής, Στέλιος Συμεωνίδης, Ζήσης Χατζής, Κώστας Κορομηλάς, Γιάννης Καραμπίνας

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-30 (ημιχρ.), 52-47, 77-70.
 
*Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Μπιτσαξής ξεναγήθηκε στο «χάλι» των αθλητικών εγκαταστάσεων του λεκανοπεδίου, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την τραγική κατάσταση των αθλητικών υποδομών της πόλης.



Βαρυσήμαντο μήνυμα Παπούλια για τη βία στα γήπεδα

Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας έστειλε από τα Γιάννενα όπου βρίσκεται για τις 3ημερες εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Κατά τη διάρκεια της βράβευσής του από τους Έλληνες βετεράνους καλαθοσφαιριστές στο ημίχρονο του αγώνα μπάσκετ με την Μπαρτσελόνα, ο Πρόεδρος, αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, σημείωσε:
«Όσοι αγαπάμε και ασχολούμαστε με τον αθλητισμό λέμε όχι στη βία στα γήπεδα και πρέπει να συστρατευτούμε ενάντια στη βία. Είναι απαράδεκτο μία μικρή μειοψηφία κακών φιλάθλων να αμαυρώνει τον αθλητισμό. Θέλουμε να γυρίσουμε τον αθλητισμό εκεί που τον γνωρίσαμε εμείς οι παλιότεροι και οι βετεράνοι, αλλά και να μάθουν οι νεότεροι».
Μήνυμα κατά της βίας, όμως, έστειλε και ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και ο γ.γ. Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής που παραβρέθηκαν στην πόλη. Ο κ. Λοβέρδος είπε στις δηλώσεις του: «Όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό καταλαβαίνει ότι η βία είναι φερτή στο χώρο. Δεν είναι σύμφυτη με τον αθλητισμό».
Τέλος, ο κ. Μπιτσαξής τόνισε: «Οι βετεράνοι του αθλήματος τιμώντας με την παρουσία τους τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και με την παρουσία όλων μας δίνουμε ένα ηχηρή μήνυμα για τον αθλητισμό για όλες τις ηλικίες, για όλους τους Έλληνες κι επίσης ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας στον αθλητισμό, η οποία αυτήν την ώρα ξαναχτυπάει την πόρτα μας». 





















































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: