. - .

this is www.Fcpasgiannina.gr blogspot


Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - οφη : 1-0

Α  Π  Ο  Ρ  Θ  Η  Τ  Ο  Σ

(ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ)
Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε με 1-0 του οφη στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Football League. Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, καθώς σημαδεύτηκε από εισβολή οπαδού στον αγωνιστικό χώρο και επίθεση στον τερματοφύλακα του οφη, Πολυχρόνη Βεζυρίδη. Με την νίκη τους αυτή ο AJAX έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της Football League, έχοντας 4 βαθμούς παραπάνω από τον 2ο Παναιτωλικό, ενώ οι κρητικοί βρίσκονται πλέον στην 4η θέση, 12 βαθμούς μακριά από τον ΠΑΣ και 8 από τον Παναιτωλικό.

Στο πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης ο Σιαλμάς έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα όμως πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του οφη.
Στο 12ο λεπτό ο Κατσικογιάννης έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σικαλιά, στην συνέχεια βρήκε στο σώμα του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα πριν αυτή περάσει ολόκληρη τη γραμμή της εστίας του.



Στο 24' ο Σιαλμάς έστρωσε τη μπάλα στον Κυριάκο μέσα στην περιοχή του οφη , ο οποίος από πλάγια θέση έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπούρμπο και κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Βεζυρίδη.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου κι ενώ το παιχνίδι διεξαγόταν κανονικά, οπαδός των γηπεδούχων εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο και πήγε να χτυπήσει τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη.
Κάπου εκεί απειλήθηκε γενική σύρραξη, με τον Μπερτίν του οφη να χτυπάει τον νεαρό εισβολέα και τον διαιτητή, κύριο Λαμπρόπουλο να διακόπτει το παιχνίδι για μία ώρα.
Η αναμέτρηση ξανάρχισε έπειτα από 60 λεπτά με τον διαιτητή να αποβάλλει τον Μπερτίν με απευθείας κόκκινη κάρτα για την ενέργεια του και τον τερματοφύλακα των κρητικών να βρίσκεται στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις.
Στο 65' ο Ντάσιος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή του οφη, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Σιαλμά που έπιασε το σουτ από κοντά, αλλά ο Κασμερίδης ήταν σε ετοιμότητα κι απέκρουσε.
Στο 77ο λεπτό ο Κάλαϊτζιτς έπιασε το δυνατό σουτ, ο Πάντος όμως έκανε την κόντρα πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα του Σικαλιά.
Στο 86' ο Σκούφαλης έπιασε ανενόχλητος το σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα όμως πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Κασμερίδη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Βάντερσον, Κεϊτά, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι, ( Σκουφαλης ) Τζάνης,( 79΄Ανδράλας )  Μπακαγιόκο,( 87΄Φουρτάδο )  Σιαλμάς.
Στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα οι: Κηπουρός, Ανδράλας, Σκούφαλης, Φουρτάδο, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Πατσατζόγλου

οφη: Βεζυρίδης,( 45+ Κασμερίδης ) Πίτσος, Κάλαϊτζιτς, Ψωμάς, Κιάσσος, Μπούρμπος, Βλόνταρτσικ.( 46΄Μανούσος ) Κατσικογιάννης,( 74΄Βερόν )  Μπερτίν, Γιακούμπου, Αγρίτης. 
Στον πάγκο του ΟΦΗ οι: Κασμερίδης, Βερόν, Μανούσος, Γκουέι, Καρακατσάνης, Ζαχαράκης, Νικλητσιώτης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ:Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Τρύφων (Δράμας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντάσιο , Γιακούμπου ,Κειτα ,Κιάσος , Σιαλμάς , Κώτσιος , Ανδράλας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μπερτίν

8η Αγωνιστική

Ημερομηνία Ομάδες Αποτέλεσμα
30/10/10 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΙΩΝΙΚΟΣ                 2 - 1
31/10/10       ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ 1 - 2
31/10/10 ΤΡΙΚΑΛΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ 1 - 0
31/10/10 ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2 - 2
31/10/10 ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΟΦΗ 0 - 1
31/10/10 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1 - 0
31/10/10 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 0 - 0
01/11/10 ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 - 1
01/11/11 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1 - 0



ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Image
Η συνέντευξη τύπου
Την απογοήτευσή του για όσα έλαβαν χώρα στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων», εξέφρασε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Στεφάν Ντεμόλ. Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Αναστόπουλος αρνήθηκε για να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν. Παράλληλα κανένας από τους δύο τεχνικούς δεν σχολίασε την φάση του Κατσικογιάννη. Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Νίκος Αναστόπουλος, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, καθώς παρά το ότι παίζαμε με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο σταθήκαμε καλά. Έχουμε ένα γύρο μπροστά μας, δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα και εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Ερωτηθείς για την ένταση που δημιουργήθηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με την επίθεση στο Βεζυρίδη είπε: «Ήρθαμε εδώ για να κριτικάρουμε το παιχνίδι».

Για την φάση του τέρματος του Κατσικογιάννη και για το αν κρίνει το αποτέλεσμα δίκαιο τόνισε: «Πιο δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία. Το γκολ θα το δούμε στην τηλεόραση».

Ο Στεφαν Ντεμόλ τόνισε από την πλευρά του: «Είμαι πολύ απογοητευμένος. Έπρεπε να είχαμε μεγάλη θέληση αλλά δεν έγιναν έτσι τα πράγματα Είμαι απογοητευμένος για όσα συνέβησαν. Η ομάδα έπαιξε άσχημα, ήταν το χειρότερο μας παιχνίδι και το μόνο θετικό οι τρεις πόντοι. Πολλά πράγματα σήμερα δεν με άφησαν ευχαριστημένο».

Για το αν ήταν δίκαιη η νίκη του ΟΦΗ, σχολίασε: «Θεωρώ πως αν και ο ΟΦΗ έπαιζε με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο είχε την ίδια ποιότητα με τον ΠΑΣ Γιάννενα».

Για το αν ο ΟΦΗ μετά το σημερινό μπορεί να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο: «Θεωρώ πως υπάρχουν 3-4 υποψήφιοι και το ίδιο παραμένει μετά το τέλος του πρώτου γύρου».

Για το αν έχει άποψη για την φάση του Κατσικογιάννη: «Δεν το είδα στην τηλεόραση, πιθανόν να είναι γκολ, θα το δούμε στην τηλεόραση».

Επίσης ο κ. Ντεμόλ τοποθετήθηκε και στα μεταγραφικά αναφέροντας ότι ίσως αποκτηθεί ένας επιθετικός. Ελεύθερος θα μείνει ο Λουίζ Κάρλος που θα πάει στην Καρδίτσα. Ντε Φρέιτας και Βαρτζιώτης θα μείνουν κι αυτοί μάλλον ελεύθεροι. Ο Νικολόπουλος θα δοθεί δανεικός. Με τους Βαρτζιώτη και Σενόνε θα γίνει κουβέντα για το τι πρόκειται να γίνει. Είναι πιθανό ο Σενόνε να δοθεί δανεικός στην Καρδίτσα. Τέλος, ο Στάθης θέλει να μείνει ελεύθερος, αλλά ο ΠΑΣ συζητάει μόνο δανεισμό για 5 μήνες.

Κουτάντος: «Θα κάνει ένσταση ο ΟΦΗ»

Image
Ένσταση χωρίς τύχη θα καταθέσει ο ΟΦΗ
Ένσταση κατά του κύρους της διεξαγωγής του αγώνα θα καταθέσει ο ΟΦΗ, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας της ομάδας, Αντώνη Κουτάντο, ο οποίος μίλησε στον Athletic Radio 104,2. Παράλληλα ο πρόεδρος των Ιωαννίνων, Γιώργος Χριστοβασίλης, καταδίκασε το γεγονός. Η δήλωση του κ. Κουτάντου: «Ο ΟΦΗ αναγκάζεται να βγει στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο γιατί θα υπάρξουν κυρώσεις στην ΠΑΕ αν δεν συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι ενέργειες που θα κάνει μετά το τέλος του αγώνα θα κατοχυρώσει το σωματείο. Ο κ. Λαμπρόπουλος δεν εφάρμοσε τους κανονισμούς και σαν διοίκηση θα κάνουμε ένσταση μετά το τέλος του αγώνα κατά του κύρους της διεξαγωγής του αγώνα. Στον διαιτητή εγγυήθηκε από την αστυνομία και από τον εισαγγελέα ότι μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι».

Η δήλωση του κ. Χριστοβασίλη: «Ήταν ένα παιχνίδι που όλοι γνωρίζαμε την επικινδυνότητα του λόγο της προϊστορίας των δύο ομάδων. Δυστυχώς έγινε ένα μεμονωμένο γεγονός το οποίο και κατακρίνουμε. Στο υπόλοιπο μέρος το παιχνίδι κύλησε ήρεμα και όλα πήγαν ομαλά. Είχαμε μια τρίωρη συνάντηση χθες με την οποία θέλουμε να αποκατασταθούν οι σχέσεις και οι δύο πλευρές. Ο ποδοσφαιριστής δεν έχει τίποτα, κάτι που φάνηκε και στο βίντεο. Κατακρίνουμε την ενέργεια όπως είπαμε και ελπίζω και ο ΟΦΗ να μην το συνεχίσει».

Μπουνιά στον Βεζυρίδη αναφέρει το φύλλο αγώνος

Επιβαρυντικό είναι για τον ΠΑΣ Γιαννινα το φύλλο αγώνος που συνέταξε ο κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος αναφέρει χτύπημα στον Βεζυρίδη με μπουνιά από οπαδό του ΠΑΣ Γιάννινα. Στο μεταξύ, μπορεί ο "ανεγκέφαλος" που προκάλεσε τα σημερινά να διέφυγε της σύλληψης, αλλά από τις κάμερες έχει καταγραφεί και η αστυνομία ήδη τσεκάρει 2 συγκεκριμένα ονόματα, οπότε πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε σύλληψη, όπως εκτιμάται.   
«Στο 26' του αγώνα διέκοψα προσωρινά το παιχνίδι για 4 λεπτά, διότι φίλαθλος του ΠΑΣ Γιάννινα φορώντας διακριτικά σεκιούριτι και ευρισκόμενος πλησίον του αγωνιστικού χώρου, πέταξε κροτίδες, μπουκάλια, κέρματα. Με την παρέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκαν και ανέβηκαν στις κερκίδες.
Στο 45+ φίλαθλος του ΠΑΣ Γιάννινα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και κατευθυνόμενος στον τερματοφύλακα Βεζυρίδη του ΟΦΗ τον χτύπησε μπουνιά. Στη συνέχεια κατευθυνόμενος προς την κερκίδα ο παίκτης Μπερτίν Φρανς τον έπιασε και χτυπώντας τον μπουνιά στο πρόσωπο τον έριξε κάτω.  Τον παίκτη τον απέβαλα για την ενέργεια να χτυπήσει μπουνιά.
Στο λεπτό αυτό κατευθύνθηκα στα αποδυτήρια για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, καθώς και για να πάρω τη διαβεβαίωση της αστυνομίας, αν μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας. Στο ημίχρονο ήρθε ο πρόεδρος του ΟΦΗ κ. Μαχλάς και ο κ. Βερουλάκης δηλωμένος ως φυσικοθεραπευτής και μου δήλωσαν ότι ο κ. Βεζυρίδης δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα διότι έχει πόνο στο στήθος και ότι θα διακομιστεί στο νοσοκομείο. Κάλεσα τον γιατρό του αγώνα κ. Σιαράβα Σπυρίδωνα να μου πει αν εξέτασε τον παίκτη και μου δήλωσε ότι δεν μπορεί να κρίνει αν είναι τραυματίας. Ο παίκτης αντικαταστάθηκε.
Αφού πέρασαν 45 λεπτά ήρθαν στα αποδυτήρια ο αστυνομικός διευθυντής, Ταξίαρχος Βάντζιος Νικόλαος και ο εισαγγελέας κ. Λογοθέτης και μου εγγυήθηκαν προσωπικά τη συνέχεια της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, τη σωματική ακεραιότητα των παικτών καθώς και τη δικιά μας.
Μετά από 50 λεπτά προσωρινής διακοπής συνέχισα τον αγώνα, ο οποίος ολοκληρώθηκε ομαλά.
Ο κ. Βεζυρίδης διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί».
Το φύλλο αγώνος υπογράφηκε με επιφύλαξη. Από την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα για τον τραυματισμό του Βεζυρίδη ότι δέχτηκε μπουνιά. Ο δε ΟΦΗ θα υποβάλει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, διότι θεωρεί ότι συνεχίστηκε αντικανονικά.
Από τον ΠΑΣ Γιάννινα ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχε χτύπημα στον Βεζυρίδη, αλλά ότι ο οπαδός προσπάθησε να του κολλήσει ένα αυτοκόλλητο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το βίντεο του αγώνα, όπου δεν φαίνεται χτύπημα με μπουνιά.
Η καταγραφή της εισόδου και μόνο όμως, είναι σίγουρα επιβαρυντική για τον ΠΑΣ.
 


































Δεν υπάρχουν σχόλια: