. - .

this is www.Fcpasgiannina.gr blogspot


Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

+ 7 από Παναιτωλικό
+ 10 από Διαγόρα
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο δεύτερο γύρο ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε 2-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή και έγινε το απόλυτο φαβορί για τον φετινό τίτλο.



Ο πρωτοπόρος της Football League εκμεταλλεύτηκε για ακόμη μία φορά την πολύ καλή αμυντική λειτουργία του (έχει δεχτεί μόλις 2 γκολ σε 9 αγώνες μακριά από τους "Ζωσιμάδες") και αγωνιζόμενος με σβηστές μηχανές, πήρε τη νίκη που τον έφερε στο +7 από τον δεύτερο Παναιτωλικό.
Ο Πανθρακικός μπήκε πιο δυνατά, όμως, μία στημένη φάση στο 7' άλλαξε τον ρου του αγώνα: ο Κυριάκος εκτέλεσε κόρνερ από τη δεξιά πλευρά και ο προωθημένος Κώτσιος, πηδώντας ψηλότερα απ' όλους άνοιξε με κεφαλιά το σκορ για τους φιλοξενούμενους, παρά τις προσπάθειες των αμυντικών να διώξουν την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και με εξαίρεση τη φάση του 28' (ο Ανδριόλας νίκησε τον Ντε Βινσέντι στο μεταξύ τους τετ α τετ), οι λιγοστοί θεατές που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Κομοτηνής δεν έζησαν άλλες συγκινήσεις στο πρώτο μέρος.
Στους ίδιους χαλαρούς ρυθμούς κύλησε και το δεύτερο 45λεπτο, με τον ΠΑΣ να διατηρεί εύκολα το προβάδισμα. Όταν δε ο Μπακαγιόκο έγραψε το 2-0 στο 56' (μία φάση όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ), το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει.

Η μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι ήρθε στο 72', όταν ο Παπουλής με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σικαλιά.
Να σημειωθεί πως το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΣ πραγματοποίησε ο Χρήστος Πατσατζόγλου, ο οποίος αντικατέστησε τον Κυριάκο στο 63'.

Το φιλμ του αγώνα:
4':
Σουτ του Κρις, η μπάλα καταλήγει άουτ.

7' ΓΚΟΛ: Εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου από τη δεξιά πλευρά, ο Κώτσιος με κεφαλιά ανοίγει το σκορ (0-1).

28': Ο Ντε Βινσέντι βγαίνει τετ α τετ με τον Ανδριόλα, κάνει το πλασέ, αλλά ο Ανδριόλας μπλοκάρει.

56' ΓΚΟΛ: Μετά από πάσα του Ντε Βινσέντι, ο Μπακαγιόκο φεύγει από οριακή θέση και αφού αποφεύγει τον Ανδριόλα, σκοράρει σε κενή εστία. Έντονες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων προς τον βοηθό, καθώς υποστηρίζουν ότι ο επιθετικός του ΠΑΣ έφυγε από θέση οφσάιντ (0-2).

62': Χλιαρό σουτ του Ορλάντο μέσα από την περιοχή, η μπάλα περνά άουτ.

72': Μετά από σέντρα, ο Σικαλιάς διώχνει σε πρώτη φάση και η μπάλα φτάνει στον Παπουλή, ο οποίος κάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ.



ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Περπερίδης, Μπουτζίκος, Νατσούρας, Ζησόπουλος, Λόπεζ, Σταματόπουλος, Ρομπέρ, Κριστ, Παπουλής, Ορλάντο.

ΠΑΓΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Κανωτίδης, Μαρσέλο, Σουλτανίδης, Ρεκλείτης, Τζιωρτζιόπουλος, Βαγγελόπουλος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στεφάν Ντεμόλ): Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Ανδράλας, Τζημόπουλος, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι, Τζάνης, Μπακαγιόκο.

ΠΑΓΚΟΣ:Κηπουρός, Φουρτάδο, Μιχαήλ, Πατσατζόγλου, Βαγγελής, Σκούφαλης, Σιαλμάς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Νακόπουλος, Τσολάκης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νατσούρας, Περπερίδης / Tζημόπουλος

Ηλίας Κώτσιος: «Χτυπήσαμε σε καίρια χρονικά σημεία»

Image
Δηλώσεις μετά τη νίκη του ΠΑΣ
Σε δηλώσεις που παραχώρησαν οι ποδοσφαιριστές Κώτσιος, Περπερίδης και Σκούφαλης στην ΕΤ-3, μίλησαν για το παιχνίδι και τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Κώτσιο να στέκεται στα καθοριστικά χρονικά σημεία που επιτεύχθηκαν τα γκολ, τον Περπερίδη να μιλάει για αργή αντίδραση και τον Σκούφαλη να σχολιάζει ότι ήταν βήμα ανόδου για την ομάδα του.   
Ηλίας Κώτσιος: «Χτυπήσαμε σε καίρια χρονικά σημεία»
«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα σ' έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Χτυπήσαμε σε καίρια χρονικά σημεία κι αυτό μας βοήθησε. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Ο Πανθρακικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μας έκανε την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ξέραμε τα αποτελέσματα των υπολοίπων και ξέραμε ότι με νίκη θα ξεφεύγαμε σημαντικά στη βαθμολογία, ωστόσο ακόμα δεν τελείωσε τίποτα. Υπάρχουν άλλες 16 αγωνιστικές και πρέπει να είμαστε σοβαροί, όπως κάνουμε μέχρι τώρα».

Περπερίδης: "Μας σκότωσε το 2ο γκολ"
«Μπήκαμε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ήμασταν καλύτεροι, αλλά αδρανήσαμε στη φάση του πρώτου γκολ και στη συνέχεια δεν αντιδράσαμε σωστά. Στο β' ημίχρονο μπήκαμε πάλι καλά, αλλά το δεύτερο γκολ που πέτυχαν τα Γιάννενα μας «σκότωσε». Νομίζουμε ότι είναι οφσάιντ, αλλά θα το δούμε και στην τηλεόραση. Εμείς δεν σκεφτόμαστε την παραμονή. Σίγουρα δεν μας ήρθαν κάποια αποτελέσματα όπως θέλαμε, αλλά υπάρχει χρόνος να πετύχουμε μεγαλύτερους στόχους που έχουμε θέσει».

Σκούφαλης: "Να συνεχίσουμε έτσι"
«Ήταν ένα βήμα ανόδου. Δείξαμε ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα και πολύ καλό σύνολο. Με τέτοιες εμφανίσεις μπορούμε να είμαστε στη Σούπερ Λίγκ. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για να ανέβουμε. Ξεκινήσαμε από τώρα το ‘χτίσιμο'. Έχουμε πολύ καλούς έμπειρους, αλλά και νεαρούς παίκτες. Με κάποιους ακόμα σημαντικούς παίκτες που θα έρθουν το καλοκαίρι η ομάδα μπορεί να σταθεροποιηθεί στη Σούπερ Λίγκα.

Στεφάν Ντεμόλ: «Παίξαμε σοβαρά και πειθαρχημένα»   
«Ήταν μία σημαντική νίκη σε μια δύσκολη έδρα όπου η γηπεδούχος ομάδα έχει κερδίσει εδώ τους 19 από τους 21 βαθμούς της στο πρωτάθλημα. Παίξαμε σοβαρά και πειθαρχημένα και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων. Δουλεύουμε ως σύνολο και αυτό μας βοηθάει στο να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια καθώς ο μήνας αυτός είναι κομβικός για μας».

Εμίλιο Φερέρα:
«Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ, γιατί ήταν καλύτερος. Είναι πιο δουλεμένη ομάδα από εμάς. Εμείς πληρώσαμε πως δεχτήκαμε ένα γρήγορο τέρμα. Δεν κοιτάμε αυτή τη στιγμή τα play-off, αλλά να στήσουμε ένα καλό σύνολο».
Για τη συμμετοχή πολλών νέων αποκτημάτων στην ενδεκάδα σχολίασε: «Αυτοί οι παίκτες θα βοηθήσουν, αλλά θέλουν χρόνο συμμετοχής».

Τάσος Πάντος
«Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για 2 λόγους. Αφενός επετεύχθη σε μία δύσκολη έδρα, αφετέρου ήρθε μετά από ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από ένα ατυχές γεγονός και ξέφυγε από το αθλητικό κομμάτι η συζήτηση και θα μπορούσε να μας αποπροσανατολίσει. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μας ξεχωρίζουν ως ομάδα και πραγματικά είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας».

Νίκος Μπουτζίκος
«Χρησιμοποιήθηκαν 4 νέοι παίκτες. Θέλει υπομονή για να χτιστεί κάτι καλό. Πλέον ο κύριος στόχος είναι το ‘χτίσιμο' της ομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: