. - .

this is www.Fcpasgiannina.gr blogspot


Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

περι γιαλαντζί ντολμάδων...(μέρος γάμμα)

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα διεξήχθη χθες η δίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με τον οφη για τα γνωστά πλέον γεγονότα των «Ζωσιμάδων», όπου είχαμε την είσοδο ενός οπαδού και το επεισόδιο με τον Βεζυρίδη που απ' ό,τι αποδεικνύεται απ' όλο το βίντεο χτυπάει και δεν χτυπιέται. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, που στο τέλος οι δύο πλευρές ήρθαν ακόμα και στα χέρια (!), καθώς εκτοξεύονταν διάφορες ύβρεις, ενώ στη δίκη είχαν παρεισφρήσει και φίλαθλοι που ήταν και μικρομέτοχοι του οφη. Μάλιστα κάποιοι απ' αυτούς δεν δίσταζαν να πιάνουν από τον γιακά τον κ. Χριστοβασίλη κατά διαστήματα και στο τέλος αποπειράθηκαν να διαπληκτιστούν με τον κ. Βρόσγο!
Επίσης προς το τέλος της δίκης αποβλήθηκε από την αίθουσα ο Νίκος Μαχλάς, καθώς έκανε διαρκώς παρεμβάσεις και δεν άφηνε τη διαδικασία να εξελιχθεί.

Εδώ βλέπετε τον κύριο Μαχλά αιμόφυρτο από τα βίαια χτυπήματα του κυρίου Βρόσγου

Ο κ. Μαχλάς επιστρέφοντας στο Ηράκλειο είχε δεχτεί σφοδρή κριτική επειδή δεν πήρε την ομάδα να φύγει, ενώ θυμίζουμε ότι μία μέρα πριν τον αγώνα είχε δειπνήσει μαζί με τον κ. Χριστοβασίλη, ενώ και μετά τον αγώνα είχε ευχαριστήσει τη διοίκηση του ΠΑΣ για τη φιλοξενία. Επειδή αυτά δεν άρεσαν τότε στο Ηράκλειο, χθες θέλησε να παρουσιάσει την εικόνα ενός άτεγκτου και ασυμβίβαστου παράγοντα που υπερασπίζεται τα... «δίκαια» της ομάδας του. 
Η υπερασπιστική γραμμή της ομάδας του οφη ήταν προς την κατεύθυνση ότι στα Ιωάννινα επικρατούσε «ζούγκλα» και κλίμα τρομοκρατίας από την πρώτη στιγμή που έφτασε η αποστολή στην πόλη και ισχυρίστηκαν ότι το ματς θα έπρεπε να διακοπεί, καθώς δεν υπήρχαν συνθήκες ασφάλειας, ενώ και ο διαιτητής ήταν αποφασισμένος για οριστική διακοπή, αλλά για άγνωστο σ' εκείνους λόγο άλλαξε την απόφασή του. Ισχυρίστηκαν δε ότι οι ποδοσφαιριστές του οφη είχαν κάνει ντους και ήταν έτοιμοι για αναχώρηση.
Παρουσίασαν επίσης ιατρική γνωμάτευση από τα Ιωάννινα που έκανε λόγο για εκχύμωση (μελανιά) στο σώμα του Βεζυρίδη, ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν έτσι ακριβώς, αφού η γνωμάτευση έκανε λόγο και για αναφερόμενα χτυπήματα, τα οποία δεν διαπιστώθηκαν από τους γιατρούς, απλώς τα ανέφερε ο φερόμενος ως ασθενής. Η γνωμάτευση αυτή δεν πρόκειται να βοηθήσει τον οφη να κερδίσει την ένσταση. 
Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να στηριχτεί στο επίμαχο βίντεο που δείχνει όλο το περιστατικό από την αρχή και το οποίο λύνει όλες τις απορίες για τις προθέσεις του οπαδού και το ποιος χτύπησε τελικά ποιον. Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της προβολής αυτού του βίντεο στην αίθουσα, αν και στο τέλος δέχτηκε να κατατεθεί και από εκεί και πέρα είναι στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου να το παρακολουθήσει ή όχι. Αν δεν το παρακολουθήσουν, είναι αδύνατον να διαπιστωθούν οι προθέσεις του νεαρού οπαδού, οπότε η βαριά τιμωρία του ΠΑΣ σε πρώτο βαθμό είναι δύσκολο να αποφευχθεί. Κι επειδή έχουμε παρακολουθήσει τόσες μέρες τη «σπουδή» των βουλευτών του νησιού να τιμωρηθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, είναι προφανές ότι θα πιέσουν να μην ληφθεί υπόψη το βίντεο, επειδή είναι τραβηγμένο από ιδιώτη. Βέβαια, ξανατονίζουμε ότι για την ένσταση του κύρους του αγώνα οι ελπίδες του οφη είναι μηδαμινές. Πάντως οι εκπρόσωποι του ΠΑΣ έβαλαν κατά του Πολυχρόνη Βεζυρίδη, τον οποίο χαρακτήρισαν ελεεινό ψεύτη και θεατρίνο, χαρακτήρισαν το επεισόδιο στημένο κι έκαναν λόγο για απάτη.
Βίντεο κατέθεσε και ο οφη , αλλά είναι από την τηλεοπτική μετάδοση του CONN-X και δεν προσθέτει κάτι νέο στην όλη υπόθεση, αφού το ζητούμενο δεν είναι να δει το βίντεο ο αθλητικός δικαστής, αλλά να καταφέρει να ξεχωρίσει τα στιγμιότυπα που αποκαλύπτουν τη «σκηνοθεσία» που υπήρξε από την πλευρά του οφη για να καταλάβει ο Βεζυρίδης ότι πρέπει να προσποιηθεί τραυματισμό. 
Η διαδικασία διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες και η απόφαση ενδεχομένως να γίνει γνωστή την Δευτέρα, καθώς ως τότε οι δύο πλευρές θα καταθέσουν τα τελικά υπομνήματά τους.


Γ. Βήτας: "Ακατανόητη η ένταση από τον ΟΦΗ στη δίκη"
Ο κ. Βήτας, που ήταν ένας από τους δικηγόρους του ΠΑΣ Γιάννινα στην εκδίκαση της υπόθεσης με τον ΟΦΗ μίλησε στον SUPER FM 104,3 και στην εκπομπή «Επικίνδυνη Ζώνη» του Νίκου Σκούμπου και του Θανάση Μυριούνη για τα όσα διαδραματίστηκαν ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής, αλλά και την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που έφερε στα χέρια τις δύο πλευρές! 
«Από την πλευρά του ΟΦΗ υπήρχε πολύ μεγάλη ένταση και μία μοναδική πίεση, φωνές κτλ, πράγματα που με ξένισαν. Δεν τα έχω ξαναδεί αυτά σε δίκη. Φτάσαμε προς το τέλος και σε διαπληκτισμούς, όταν κάποιοι «λεβέντες» μικρομέτοχοι του ΟΦΗ αποπειράθηκαν να κινηθούν κατά του κ. Βρόσγου. Υπήρχε γενικώς ένταση με όλους. Κράτησε 3,5 ώρες το δικαστήριο και ήταν σαν να δικάζαμε δύο μέρες.
Θεωρώ ότι θα τα δουν τα αντίγραφα του βίντεο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα δουν. Όταν η μία πλευρά φωνάζει ότι αυτό το βίντεο αποδεικνύει όλη την αλήθεια, τι θα κάνουν, δεν θα το δουν; Εμείς δεν φοβόμαστε την αλήθεια και είπαμε και στο δικαστήριο ότι υπάρχει σύγκρουση της αλήθειας με το ψέμα στη συγκεκριμένη δίκη. Εμείς που δεν φοβόμαστε την αλήθεια βγάζουμε όλα τα πλάνα που αποδεικνύουν ποιος έκανε θέατρο όχι μόνος του, αλλά με προτροπή συμπαικτών και παραγόντων του ΟΦΗ. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει όλο αυτό ο ΟΦΗ τόσες μέρες. Ίσως θέλει να αποπροσανατολίσει από κάποια άλλα θέματα, αλλά είναι ανεξήγητη η μήνη και η πίεση.
Ούτε σε κακούργημα δεν έχω ξαναδεί να έχει η μία πλευρά τέσσερις δικηγόρους. Να πουν τι; Να επαναληφθεί το παιχνίδι στα Γιάννενα επειδή δεν τους υποδέχτηκαν μετά βαΐων και κλάδων. Δεν έγινε αυτό, τι να κάνουμε τώρα;
Ακούσαμε ότι το παιχνίδι τέλειωσε στο 45', επειδή τους φάνηκε να λέει ο διαιτητής ότι μάλλον το διακόπτει οριστικά. Ζήτησε επανάληψη του αγώνα, επειδή είχαμε διακοπή 50 λεπτών. Ακούσαμε ότι έπρεπε να επαναληφθεί επειδή τους περίμεναν οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα στο αεροδρόμιο, επειδή τους πήγε η αστυνομία στο ξενοδοχείο κτλ και κοιτιόμασταν μεταξύ μας και λέγαμε είναι δυνατόν άνθρωποι ενήλικες να αναφέρουν τέτοια; Και βέβαια δεν ανέφεραν τίποτα για το dvd με τον Βεζυρίδη.
Δική μου εκτίμηση είναι ότι η ένσταση του ΟΦΗ δεν έχει κανένα έρισμα και από εκεί και πέρα τη δική μας τιμωρία θεωρείστε τη δεδομένη, διότι εμείς παραδεχτήκαμε αντρίκεια ότι και κροτίδες έπεσαν και άνθρωποι που δεν ήταν σεκιούριτι φορούσαν κίτρινα γιλέκα με σκοπό να παραπλανήσουν, όπως επίσης παραδεχτήκαμε ότι έχουμε την αντικειμενική ευθύνη για την είσοδο του περίεργου αυτού τύπου στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς δώσαμε τη μάχη, γιατί θέλαμε να καταπέσει η προπαγάνδα ότι δήθεν τραυματίστηκε ο Βεζυρίδης. Τέτοιο πράγμα δεν έχει συμβεί. Αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας τους.
Εν κατακλείδι, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι ήθελαν. Ήθελαν να τιμωρηθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα; Εμείς είτε με κόσμο, είτε χωρίς πάλι θα κερδίσουμε, πάλι θα ανέβουμε στην Σούπερ Λίγκα. Εγώ είπα στον πρόεδρο της Επιτροπής ότι ήταν η τελευταία φορά που τον έβλεπα, γιατί του χρόνου θα είμαι σε άλλη επιτροπή. Μου απάντησε «θα μας απολύσετε;» και απάντησα, «όχι θα είμαι στη Σούπερ Λίγκα».
Σίγουρα φοβόμαστε την ποινή κεκλεισμένων των θυρών, γιατί υπάρχει μία εξωτερική πίεση αφόρητη. Υπάρχουν παρεμβάσεις βουλευτών, υπουργών, γενικών γραμματέων υπουργείων και είναι δύσκολο για τους δικαστές. Αν ήσασταν στη θέση τους και έλεγε ο γ.γ. Αθλητισμού ότι έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι τι θα κάνατε; Βέβαια εμείς γελάμε με όλα αυτά και γελάνε όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Αν αξιωματούχοι κάνουν επερωτήσεις στη βουλή κι άλλα αισχρά καραγκιοζιλίκια δεν είναι εύκολο να μείνεις ανεπηρέαστος. Όχι, όμως, ότι είναι και αδύνατον να μείνεις ανεπηρέαστος.
Θα πάμε στον αθλητικό εισαγγελέα για τον κ. Βεζυρίδη. Είδα, μάλιστα, ένα δημοσίευμα του κ. Μοιρώτσου στη Sportday που παραδέχεται ότι πρέπει να λογοδοτήσει και ο κ. Βεζυρίδης. Δεν μπορεί αυτό που βλέπουν όλοι οι ακομπλεξάριστοι να εξαφανίσει τη λογική μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: