. - .

this is www.Fcpasgiannina.gr blogspot


Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Τον διέλυσε

Κύριε Βεζυρίδη... έχουμε τα θκά μας πατζάρια... δε θέλουμε άλλα.

  Την ώρα που οι κρητικοί βάζουν λυτούς και δεμένους για να σωθούν από την κατρακύλα και να κερδίσουν τον αγώνα στα χαρτιά ο Μαχλάς σκέφτεται παραίτηση.

 

Ο Βεζυρίδης δεν σεβάστηκε τους φιλάθλους

Για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του ΠΑΣ με τον ΟΦΗ μίλησε ο τερματοφύλακας της ομάδας των Ιωαννίνων, Γιώργος Σικαλιάς, στον «Sentra 103,3». Αναλυτικά αναφέρθηκε:

Στα επεισόδια και την επίθεση στον Βεζυρίδη: «Ήταν ένα επεισοδιακό παιχνίδι. Κατακρίνουμε την ενέργεια αυτή που έκαναν οι φίλαθλοι της ομάδας μας. Το σημαντικό είναι ότι μετά από τη διακοπή, επανήλθαμε στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε τη νίκη και απομακρυνθήκαμε και άλλο στη βαθμολογία. Απ’ ότι είδαμε και από το βίντεο, ο Βεζυρίδης πέφτει μόνος του στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα αυτή η ενέργεια δεν είναι σωστή.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όπως οι φίλαθλοι θα πρέπει να σέβονται τους παίκτες, έτσι και ο παίκτης θα πρέπει να σέβεται τον φίλαθλο. Ο Βεζυρίδης δε σεβάστηκε τους φιλάθλους και από την ώρα που μπήκε για ζέσταμα έκανε χειρονομίες στον κόσμο. Μετά τη διακοπή ήμασταν σίγουροι ότι δε θα ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο διαιτητής αποφάσισε μετά από αρκετή ώρα να συνεχιστεί ο αγώνας και αυτό έγινε. Πάντως όλους μας επηρέασαν πολύ αυτά τα γεγονότα.

Στο τι θα έκανε αν συνέβαινε κάτι ανάλογο στον ίδιο: «Αυτά είναι πολύ άσχημα για έναν ποδοσφαιριστή. Σίγουρα βρέθηκε και ο Βεζυρίδης σε πολύ δύσκολη θέση».

Στο αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή στο σουτ του Κατσικογιάννη: «Εγώ από ότι είδα η μπάλα δεν έχει περάσει όλη τη γραμμή. Μπορεί να κάνω λάθος, δεν ξέρω. Απλά η γνώμη μου είναι ότι δεν ήταν γκολ και σωστά συνεχίστηκε το παιχνίδι. Ήταν μια δύσκολη φάση».

Στις αντιδράσεις του Νίκου Αναστόπουλου: «Υπάρχει μια μεγάλη κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Δε θέλω να σχολιάσω τίποτα πάνω σε αυτό το θέμα».

 

Eπιστολή Αυγενάκη με αφορμή το ΠΑΣ-ΟΦΗ

O βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λ. Αυγενάκης με επιστολή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο,τονίζει τα αίσχη που έγιναν στα Γιάννενα και περιμένει την δικαίωση του ΟΦΗ.

Αναλυτικά η επιστολή του Λευτέρη Αυγενάκη

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού,
κ. Π. Γερουλάνο
ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 11/01/2011

Θέμα: Φαινόμενα βίας κατά του ΟΦΗ σε αγώνα της Football League και εξυγύανση του χώρου του Ποδοσφαίρου

Κατά τη διάρκεια του αγώνα στις 10/1/2011 του πρωταθλήματος της Football League ΠΑΣ Γιάννενα – ΟΦΗ σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, ενώ οι παράγοντες της Ηρακλειώτικης ομάδας διαμαρτύρονται έντονα τόσο για τη μη οριστική διακοπή του αγώνα, όσο και για τη διαιτησία του κ. Λαμπρόπουλου. Σημειώνεται μάλιστα ότι ο αγώνας διήρκησε τελικά τρεις ώρες και ένα τέταρτο, καθώς διεκόπη τρεις φορές, ενώ παρά την τιμωρία της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννενα υπήρχαν κανονικά φίλαθλοι στο γήπεδο. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, ο διαιτητής αναφέρει:  «Το παιχνίδι διεκόπη για πρώτη φορά στο 18΄ λόγω ρήψεως κερμάτων. Μετά τις απαραίτητες συστάσεις το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Στο 45΄ εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ένας οπαδός της γηπεδούχου ομάδος ο οποίος χτύπησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Πολυχρόνη Βεζυρίδη. Στην συνέχεια ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ,  Φρανς Μπερτίν απώθησε τον φίλαθλο των γηπεδούχων γι’ αυτό και τον απέβαλα. Στη συνέχεια στα αποδυτήρια ο γιατρός του ΟΦΗ δεν εγγυήθηκε ότι ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης μπορεί να συνεχίσει ενώ ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς είπε ότι ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης ένιωσε ενοχλήσεις και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.» Υπογραμμίζεται ότι η ομάδα του ΟΦΗ θα προβεί σε ένσταση για τον αγώνα. 

Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα ο 4ος διαιτητής της αναμέτρησης ανέφερε στον Πρόεδρο του ΟΦΗ ότι το παιχνίδι δεν διεκόπη βάση κανονισμών του ΚΑΠ. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι βασική μέριμνα του κάθε διαιτητή οφείλει να είναι πρωτίστως η προστασία των παικτών και παραγόντων της κάθε ομάδας και η αποτροπή της συνέχισης φαινομένων βίας που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλει να προστατευτεί το κύρος του πρωταθλήματος και να μην επαναληφθούν φαινόμενα της προηγούμενης ποδοσφαιρικής χρονιάς, που βεβαίως αφορούσαν άμεσα την ποδοσφαιρική ομάδα του Ο.Φ.Η., ενώ αναστάτωσαν τόσο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κρήτης, όσο και τους φιλάθλους της Ηρακλειώτικης ομάδας σε όλη την Ελλάδα, γεγονός για το οποίο φέρει ευθύνη η σημερινή ηγεσία του υπουργείου και προσωπικά ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Π. Γερουλάνος.

Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει παρέμβει αποτελεσματικά για την πάταξη των συγκεκριμένων φαινομένων και την εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και την ισόνομη και ισότιμη μεταχείριση όλων των ομάδων, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από μέρους σας κατά το κλείσιμο της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ορισμένοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες σημειώνουν ότι «ορισμένοι κύκλοι έχουν αποφασίσει από τώρα ποιες ομάδες θα ανέβουν την επόμενη χρονιά στην Super League», θέτοντας ξεκάθαρα εν αμφιβόλλω την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Κατόπιν των ανωτέρω, και δεδομένου ότι κατά την περσινή ποδοσφαιρική χρονιά που παρατηρήθηκαν φαινόμενα και γεγονότα που ως στόχο είχαν την ομάδα του ΟΦΗ,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.    Για ποιους ακριβώς λόγους δεν διεκόπη ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννενα – ΟΦΗ, ενώ σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα των παικτών και υπήρξε σοβαρός τραυματισμός του τερματοφύλακα της Ηρακλειώτικης ομάδας;

2.    Για ποιους ακριβώς λόγους υπήρχαν στο γήπεδο φίλαθλοι της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννενα, ενώ η έδρα της ομάδας ήταν τιμωρημένη; Υπάρχουν κανόνες και αποφάσεις που τηρούνται και γίνονται σεβαστές; Υπάρχουν όργανα που ελέγχουν για την εφαρμογή των κανόνων και των αποφάσεων;

3.    Προτίθεστε να μεριμνήσετε και να παρέμβετε ουσιαστικά για την προστασία και την ισότιμη μεταχείριση όλων των ομάδων της Football League και βεβαίως της ομάδας του ΟΦΗ;

4.    Με ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεστε να αποτρέψετε την επανάληψη φαινόμενων βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου, τα οποία βλάπτουν το κύρος του αθλήματος, αλλά και πολλές φορές θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παικτών και των παραγόντων των ομάδων;

5.    Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική εξυγίανση στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και να αποκαταστήσετε την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων;
                                    Ο ερωτών Βουλευτής
                                      Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

                               Βουλευτής ν. Ηρακλείου
                                       Δημοκρατική Συμμαχία        
 

''Δεν τηρήθηκαν όσα προβλέπει ο ΚΑΠ''

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ OΦΗ, Ντίνος Μανταδάκης, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τα όσα συνέβησαν χθες στα Γιάννενα και για το που θα σταθεί ο ΟΦΗ στην ένσταση του.

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΟΦΗ και μέλος του διοικητικού συμβουλείου της ΠΑΕ, Ντίνος Μανταδάκης, μίλησε στην εκπομπή "ανατροπή και πέναλτι" με τον Νίκο Μαρκάκη για το χθεσινό παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ και για την ένσταση που θα κάνει ο ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντίνος Μανταδάκης στον Αthletic Radio 104,2

Για το παιχνίδι...


Έχω βρεθεί πάρα πολύ στο δίλημμα αν πρέπει να λειτουργώ σαν οπαδός ή σαν δικηγόρος. Οφείλω όμως να λειτουργώ σαν δικηγόρος. Χθες βλέποντας το παιχνίδι έλεγα να σηκωθούν και να φύγουν. Μόλις είδα να χτυπάει οπαδός τον Βεζυρίδη ζήτησα να διακομισθεί στο νοσοκομείο και να μην εξεταστεί από τον γιατρό του αγώνα. Ο διαιτητής δεν έπρεπε να περιμένει και από μόνος του έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι. Ο διαιτητής πιθανόν να πήρε τους ανώτερος του οι οποίοι θα του είπαν βρες έναν εισαγγελέα και συνέχισε τον αγώνα. Η όλη διεξαγωγή του αγώνα έχει επωμιστεί ο διαιτητής. Παίρνει την εγκληματική απόφαση να συνεχίσει την αγώνα

Για τις κυρώσεις που θα υπήρχαν αν ο ΟΦΗ αποχωρούσε στο ημίχρονο…

Αν έφευγε ο ΟΦΗ όπως λέει ο ΚΑΠ ο ΟΦΗ κινδύνευε να χάσει το παιχνίδι με 3-0 και με αφαίρεση 10 βαθμών. Υπάρχει και η κάμερα και πρέπει να παλέψουμε για το δίκιο μας. Μπροστά σε αυτό το αίσχος που γίνεται δεν αξίζει να ασχολείται κανένας αλλά υπάρχει αυτή η αγάπη που δεν σε αφήνει.Ο Μαχλάς είναι πρόεδρος και δεν μπορούσε να πάρει την ομάδα να φύγει. Μιλώντας με τον κ. Μπιτσαξή ειπώθηκε πως πρέπει να αλλάξει στον ΚΑΠ.

Για το τι προβλέπει ο ΚΑΠ...

Ο ΚΑΠ προβλέπει κάποιες συνθήκες για να γίνει αγώνας, αυτές δεν τηρήθηκαν και σε αυτές θα σταθούμε. Αυτή είναι η υπέρμετρη διακοπή του αγώνα η οποία κράτησε πάνω από μία ώρα και στο ΚΑΠ αναφέρεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα,  η επίθεση σε ποδοσφαιριστή που αντικαταστάθηκε και ο ΟΦΗ χρειάστηκε να τον αντικαταστήσει, άρα δεν τηρούνται οι επί ίσοις όροις συνθήκες του αγώνα, ενώ συνέπεια αυτού ήταν και η αποβολή του Μπερτίν. Επίσης θα σταθούμε και στο γεγονός πως δεν υπήρξαν συνθήκες ομαλής διεξαγωγής του αγώνα.Έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις το θέμα. Υπάρχει το βίντεο και οι αθλητικοί δικαστές πρέπει να το δουν για να αποφασίσουν. Εγώ θα προσπαθήσω να βρω τα στοιχεία του ΚΑΠ και να σταθούμε πάνω σε αυτά ώστε να δικαιωθεί ο ΟΦΗ.

Για την παραίτηση Μαχλά…

Οφείλω να σας πω πως αν ο Μαχλάς θα παραιτηθεί και θα πράξω και εγώ το ίδιο. Θα συνεχίσω όμως να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον ΟΦΗ σαν δικηγόρος. Δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση αυτή,  είναι δική του.

Για το φύλλο αγώνα…

Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται πως γρονθοκοπήθηκε ο Βεζυρίδης. Αυτοί που χτύπησαν τον Βεζυρίδη φορούσαν διακριτικά του ΠΑΣ. Το αν ο διαιτητής μετά από μιάμιση ώρα μίλησε με ανθρώπους και αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα είναι άλλο θέμα.

Τοπούζης:''Βάση ΚΑΠ δεν μπορούσε να διακοπεί''

Mετά το τέλος του αγώνα ο 4ος διαιτητής της αναμέτρησης κ.Τοπούζης είπε στον Νίκο Μαχλά ότι το παιχνίδι δεν διεκόπη βάση κανονισμών του ΚΑΠ.

Ο Νίκος Μαχλάς λίγο πριν η αποστολή του ΟΦΗ αναχωρήσει από το γήπεδο ρώτησε τον 4ο διαιτητή της αναμέτρησης κ. Τοπούζη γιατί το παιχνίδι δεν διεκόπη και εκείνος του είπε πως το παιχνίδι βάση ΚΑΠ  δεν μπορούσε να διακοπεί από την στιγμή που πήραμε τις εγγυήσεις ότι θα διεξαγόταν κανονικά το 2ο ημίχρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του athleticradio.gr το φύλλο αγώνα αναφέρει τα εξής:  "Το παιχνίδι διεκόπη για πρώτη φορά στο 18΄ λόγω ρήψεως κερμάτων. Μετά τις απαραίτητες συστάσεις το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Στο 45΄ εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ένας οπαδός της γηπεδούχου ομάδος ο οποίος χτύπησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Πολυχρόνη Βεζυρίδη. Στην συνέχεια ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ,  Φρανς Μπερτίν απώθησε τον φίλαθλο των γηπεδούχων γι’αυτό και τον απέβαλα. Στη συνέχεια στα αποδυτήρια ο γιατρός του ΟΦΗ δεν εγγυήθηκε ότι ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης μπορεί να συνεχίσει ενώ ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς είπε ότι ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης ένιωσε ενοχλήσεις και δεν μπόρεσε να συνεχίσει."

ΒΟΜΒΑ: Φεύγει ο Μαχλάς!!!

Τα χθεσινά τραγελαφικά γεγονότα στα Γιάννενα φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Νίκο Μαχλά.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του athleticradio.gr,

σκοπεύει να παραιτηθεί από την διοίκηση και για το λόγο αυτό έχει συγκληθεί

έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για τις 6 το απόγευμα, προκειμένου ο Μαχλάς να κάνει γνωστές τις προθέσεις του και να υποβάλει επισήμως την παραίτηση του. Μια κίνηση που ανατρέπει τα πάντα γύρω από την ομάδα, καθώς η αποχώρηση του προέδρου και κυρίως τούτη την ώρα, θα σηματοδοτήσει αλυσιδωτές «εκρήξεις»  και πιθανότατα θα οδηγήσει τον σύλλογο ακόμα περισσότερο στο… σκοτάδι. Ο Μαχλάς δεν θέλει προς το παρών να τοποθετηθεί στο θέμα καθώς επιθυμεί πρώτα να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι είναι έντονα πικραμένος από το γεγονός ότι ουσιαστικά «τρέχει» μόνος του χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια, ότι δεν βλέπει από πουθενά ανταπόκριση, το οικονομικό πρόβλημα «γιγαντώνεται» και συν όλα τα άλλα, ήρθαν και τα χθεσινά γεγονότα στα Γιάννενα όπου τον έβγαλαν εκτός εαυτού. 


1 σχόλιο:

ερωτοκριτος/erotokritos είπε...

Πάλι αρχίσατε το ηπειρώτιο κλαρινο και την κλάψα;Πάλι θύματα πατε να το παιξετε;Σας πηρανε χαμπαρι,ευτυχως αυτη τη φορά υπηρχε κάμερα και εγραφε,όχι οπως στη Ροδο που τα παρουσιάζατε οπως θέλατε