. - .

this is www.Fcpasgiannina.gr blogspot


Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

περι γιαλαντζί ντολμάδων και άλλων πολλών....

Τα παραδοσιακά ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι από τις πολύ χαρακτηριστικές ελληνικές συνταγές. Τρώγονται χλιαρά ή κρύα, σκέτα, με γιαούρτι ή τζατζίκι, σαν ορεκτικό, σαν μεζεδάκι για το ούζο και το κρασί ή σαν συνοδευτικό.
Κατέστρεψαν ΙΧ με γιαννιώτικo ιατρόσημο στο Ηράκλειο οι Γιαλαντζί κρητίκα(φ)ροι 
Ιδού που οδήγησε ο φανατισμός που καλλιέργησαν αυτές τις μέρες ΜΜΕ της Αθήνας και του Ηρακλείου, αλλά και οι πολιτικοί παράγοντες της Κρήτης που έσπευσαν να... ενώσουν τα δάκρυά τους για γεγονότα που διογκώθηκαν σε τρομακτικό βαθμό. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο site mikriliga.com κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου, οπαδοί του οφη κατέστρεψαν ολοσχερώς ΙΧ το οποίο είχε πινακίδες Ιωαννίνων, αν και νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το "αμάρτημα" του εν λόγω ΙΧ ήταν ότι είχε ιατρόσημο του ιατρικού συλλόγου Ιωαννίνων και όχι γιαννιώτικες πινακίδες!!! 
Διαβάστε τι αναφέρει το δημοσίευμα: "Παρουσία περίπου 900 ατόμων, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Πλατεία Ελευθερίας το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν οι φίλοι του οφη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ . Όλα κυλούσαν σε ειρηνικά πλαίσια (μόνο ορισμένες φωτιές είχαν ανάψει σε κάδους απορριμάτων) μέχρι που κάποιοι ανεγκέφαλοι επέλεξαν να «ξεσπάσουν» το μένος τους πάνω σε ένα Ι.Χ., το οποίο κατάστρεψαν ολοσχερώς!

Ποιος ήταν ο λόγος της αντίδρασης τους; Επειδή είχε πινακίδες από τα Γιάννινα! Ναι, καλά διαβάζετε. Βέβαια, τη συγκεκριμένη κίνηση καταδίκασαν απερίφραστα οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών του  οφη αλλά το ζήτημα ήταν ότι το κακό έγινε και καλό θα είναι να μην επαναληφθεί.


Να σημειωθεί οτι οι φίλοι της κρητικής ομάδας σκοπεύουν να βγουν ξανά στους δρόμους πριν τον κυριακάτικο αγώνα με τη Βέροια. Παράλληλα, ετοιμάζονται κι άλλες κινητοποιήσεις που θα καθοριστούν στη συνάντηση της Παρασκευής που έχει προγραμματιστεί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, παρουσία όλων των τοπικών φορέων και της ΠΑΕ". 


Κοίτα ποιοι γιαλαντζί μιλάνε  
 
Γινόμαστε μάρτυρες μιας ελεεινής και άθλιας προπαγάνδας υπέρ της ποδοσφαιρικής ομάδας του οφη με αφορμή ένα ατυχές επεισόδιο. Ανεγκέφαλη και παράνομη πέρα ως πέρα η πράξη του νεαρού κι αυτό, μέχρι εκεί. Το ότι γίνεται μία προσπάθεια ποδοσφαιρικής, πολιτικής, κομματικής εκμετάλλευσης, πάει πολύ και τα δάκρυα των αθλίων είναι πολύ λίγα για να συγκινηθεί η κοινή γνώμη και εν γένει η ελληνική κοινωνία, που έχει πολλά άλλα ζητήματα να την απασχολούν.
«Υιοθετημένο παιδί» για πολλά χρόνια ο οφη και σαν τέτοιο καλοζωισμένο και καλοφαγωμένο καταβάλει προσπάθεια για εξεύρεση «νέων γονέων» κι έτσι άρχισε η γκρίνια κι ό,τι κάτσει.
Ορισμένοι Κρητικοί αποδεικνύονται κατ' όνομα λεβέντες αλλά στην ουσία των πραγμάτων γίνονται κλαψιάρες γεροντοκόρες, που συνεπικουρούνται από κάποιες μοιρολογίστρες της ενημέρωσης.
Δέκα χρόνια πριν εκεί στο μπαράζ της Ρόδου οι ίδιοι οι σημερινοί κλαψιάρηδες, τότε νταήδες, τύφλωναν ένα νέο Γιαννιωτόπουλο που το μόνο του «έγκλημα» ήταν το ταξίδι στο νησί των Ιπποτών και η συμπαράσταση στην αγαπημένη του ομάδα. Τα έζησα από πρώτο χέρι τα γεγονότα και από θέση ευθύνης τότε στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν μία μαύρη στιγμή του ποδοσφαίρου από μαυροφορεμένους Κρητικούς που όπως τότε, έτσι και τώρα, ντρόπιασαν κατά τον πιο επαίσχυντο τρόπο το μαυροφόρεμα που κάποτε συμβόλιζε την αντρειοσύνη.
Δεν διανοείται κανείς σήμερα ότι μπορεί να συμπεριφέρονται οι μόνιμοι θύτες ως θύματα επειδή κάποιος κουφιοκεφαλάκιας έτρεξε να «παρασημοφορήσει» τον ευαίσθητο «Βεζυρη»δη τους για τις άθλιες χειρονομίες που έκανε στους φιλάθλους της ντόπιας ομάδας. Δεν φταίμε όμως εμείς αν έμεινε χωρίς προστάτες ο οφη και ανέλαβαν το θλιβερό ρόλο οι βουλευτές της Κρήτης όλων των πολιτικών κομμάτων καθώς επίσης κι ένας απερίγραπτος της ΕΠΣ Ρεθύμνου. Όλοι τους αυτοί έχουν δώσει τις λύσεις σ' όλα τα άλλα προβλήματα του καταδυναστευόμενου ελληνικού λαού και τους απόμεινε ο οφη.
Τέτοιες ώρες ποιος να μιλήσει για αξιοπρέπεια, η λέξη έχει γελοιοποιηθεί από γιαλαντζί Κρητικούς που ήρθαν να «καταλάβουν» τα Γιάννενα με το ζόρι, σε αντίθεση μ' εκείνους τους Κρητίκαρους που βοήθησαν στην απελευθέρωση το 1913 και που οι Ηπειρώτες το ξεπλήρωσαν στο πρόσωπο του Ελευθερίου Βενιζέλου με την εκλογή του ως βουλευτή, όταν η υπόλοιπη Ελλάδα τον έστελνε εξορία.
Όσον αφορά την Πολιτεία, λόγος να μη γίνεται.  Ανέχεται, αν δεν επιδιώκει, να γίνονται τέτοιου είδους επεισόδια, για να απασχολείται η κοινή γνώμη και να ξεχνά τα όσα υφίσταται η ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα.
Επ' ευκαιρία, να χαίρεται η κα Μπακαγιάννη τον νέο πολιτικό «αστέρα» που ενέταξε στο Κίνημά της, ο οποίος έκανε «ντεμπούτο» στην Βουλή με επερώτηση για το κακό που βρήκε τα Κρητικόπουλα στα Γιάννενα. Ας έρθει στα Γιάννενα η κα Μπακογιάννη να εισπράξει τα επίχειρα. Οι Ηπειρώτες θα επιφυλάξουν την ανάλογη υποδοχή...  
Τέλος, ας μη μιλούν οι Κρητικοί για τούρκικα φέσια, όταν ακουμπούν την αξιοπρέπειά τους σ' ένα «Βεζυρη»δη και σ' έναν Μ«αχλά».
  
Επιμέλεια: "Τολμηρός" 

Στη… «Φάκα» του αθλητικού εισαγγελέα ο γιαλαντζί οφη

Καιρός ήταν να επέμβει και ένας εισαγγελέας στο αίσχος που εξελίσσεται από την πλευρά του ΟΦΗ που κατασυκοφαντεί αυτές τις μέρες τους πάντες και τα πάντα, μόνο που δυστυχώς η επέμβαση προς το παρόν περιορίζεται στις δυσμενείς κρίσεις κατά των ιθυνόντων της ΕΠΟ, χωρίς ακόμα να έχουν λάβει υπ' όψιν τις πρωτοφανείς προσβολές που εκτόξευσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου, λέγοντας στο athleticradio
«Βίασαν παρά φύσιν την Κρήτη. Και πρέπει να σέβονται την Κρήτη γιατί μόνο στην τουριστική περίοδο, δίνει 1 δις. ευρώ στην μαμά Ελλάδα. Και πως μπορούν να βρίζουν την Κρήτη στα Γιάννενα; Αυτά είναι βρώμικα πράγματα, αλητείες και πιστεύω ότι αν στις Ζωσιμάδες είναι ελεύθεροι και δεν φορούν τούρκικο φέσι θα πρέπει να θυμηθούν ότι εκεί θάφτηκαν Κρητικά κόκκαλα που θα σηκωσούν και θα τους σφαλιαρώσουν».

Μία άκρως ρατσιστική και αντεθνική δήλωση που δεν πρέπει να περάσει ούτε αυτή απαρατήρητη...
 
Εν τω μεταξύ, την επέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα κ. Φάκου προκάλεσε μια δήλωση άλλου προέδρου ΕΠΣ, αυτής του Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου, ο οποίος στο Ράδιο 98,4 άφησε ευθείες αιχμές για τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, ότι έδωσε εντολή για να συνεχιστεί το ματς με τα Γιάννενα: «Εγώ πιστεύω ότι αυτός που μπήκε μέσα στο γήπεδο και χτύπησε τον Βεζυρίδη δεν ήταν ο οπαδός με κουκούλα, αλλά ο ίδιος ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Αυτός είναι που δημιουργεί όλα όσα έχουν συμβεί κατά του ΟΦΗ από τον περασμένο Ιούνιο», ήταν η δήλωση που πυροδότησε την οργή του κ. Πιλάβιου.  
Επίσης, ο κ. Τζώρτζογλου τόνισε: «Θα πρέπει να καταλάβουν στην Αθήνα ότι η Ελλάδα δεν τελειώνει ούτε στη Σαντορίνη ούτε στα Κύθηρα, τελειώνει λίγο πιο κάτω από την Κρήτη. Η Κρήτη είναι μέρος της Ελλάδας και στην Κρήτη υπάρχει ο οφη , που είναι μέρος του πολιτισμού της Κρήτης. Δε θα πρέπει λοιπόν αυτοί που έχουν τα σκήπτρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο να συμπεριφέρονται κατά αυτόν τον άθλιο τρόπο, χρησιμοποιώντας Δαλούκες, Δάλλες και Λαμπρόπουλους. Πρέπει να καταλάβουν λοιπόν ότι από σήμερα και πέρα θα έχουν το κόστος».
Καθίσταται σαφές ότι μετά από τέτοιες δηλώσεις δημιουργούνται τρομακτικά ρήγματα στους «κόλπους» της ΕΠΟ, τέτοια που ούτε οι κόντρες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν είχαν δημιουργήσει τόσα χρόνια.
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος, πλην του κ. Τζώρτζογλου, άσκησε πειθαρχική δίωξη και κατά του προέδρου της ΠΑΕ οφη, Νίκο Μαχλά και της ΠΑΕ οφη, παραπέμποντας κι αυτούς στην Πειθαρχική Επιτροπή της ομοσπονδίας, διότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «... δυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου, προβαίνοντας δημόσια σε δυσμενείς κρίσεις σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων και δη της ΕΠΟ...».

Βασίλης Μάντζιος: «Γραφικός ο κ. Σταράκης»  


Λάβρος κατά του συναδέλφου του της ΕΠΣ Ρεθύμνου, του κ. Σταράκη, που εκστόμισε βαριές ρατσιστικές και αντεθνικές προσβολές για τους Ηπειρώτες καλώντας τους να βγάλουν το φέσι (!), ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, Βασίλης Μάντζιος, στον SUPER FM 104,3 και την εκπομπή "Επικίνδυνη Ζώνη" των Ν. Σκούμπου και Θ. Μυριούνη.
Ο κ. Μάντζιος επιχείρησε, πάντως, να καταλαγιάσει τα πάθη, λέγοντας ότι οι πρωτοφανείς προσβολές από θεσμικό παράγοντα του ποδοσφαίρου, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά δηλώσεις ενός «γραφικού με τον οποίο γελάμε στις Γ.Σ. της ΕΠΟ» και παρακάλεσε να μην εκληφθούν σοβαρά από τους Ηπειρώτες!
«Σίγουρα πρέπει να επέμβει αθλητικός εισαγγελέας μ' αυτά που είπε ο κ. Σταράκης, αλλά επειδή έχω ιδίαν αντίληψη περί του ανδρός, πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΟ είναι γραφικός τύπος. Συνεπώς δεν δίνω και ιδιαίτερη σημασία στα όσα έχει πει, διότι αν ήταν κάποιος άλλος θα έδινα ιδιαίτερη βαρύτητα.
Κατ' αρχήν, όμως, δεν ξέρω γιατί αυτός ενδιαφέρεται από τη στιγμή που είναι Ρεθυμνιώτης και δεν έχει σχέση με δική του ομάδα. Δεν έχουμε δα και κανέναν πόλεμο Ηπείρου-Κρήτης.
Οι αθλητικές διαφορές λύνονται μέσα στα γήπεδα με αθλητικούς όρους. Ο οφηέχασε με 1-0, του ευχόμαστε να πάει στο καλό και καλή επιτυχία. Από εκεί και πέρα τίποτα παραπάνω δεν μπορεί να διεκδικήσει και καλό είναι να σταματήσουν οι «ήρωες της Κρήτης», γιατί τελικά καταντάνε «νούμερα». Συγνώμη για το ύφος, αλλά είναι απαράδεκτο να λέει τέτοια πράγματα. Είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα για τους Ηπειρώτες και τους Γιαννιώτες; Αυτά είναι γραφικότητες.
Κατ' αρχήν να τονίσω ότι δεν χτυπήθηκε κανένας. Υπήρξε ένας ανεγκέφαλος που δεν έκανε τίποτα. Αντί να δώσει υποτίθεται ξύλο, έφαγε κιόλας. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν λέμε μπράβο σ' αυτόν που μπήκε μέσα, γιατί αυτά τα πράγματα δημιουργούν προβλήματα και κάνουν ζημιά στην ομάδα. Από εκεί και πέρα όμως δεν λέμε ότι έφαγε και ξύλο ο τερματοφύλακας του οφη.
Και ακούγονται και κάποια ακόμα πράγματα, ότι επικοινώνησε με τον κ. Λαμπρόπουλο ο κ. Πιλάβιος και του μίλησε υπέρ των Ιωαννίνων κτλ. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο Λαμπρόπουλος έκανε κανονικά τη δουλειά του ως διαιτητής Σούπερ Λιγκ που είναι. Τη στιγμή που έγινε ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν θα μπορούσε να μη συνεχίσει τον αγώνα. Δεν μπορούμε να μιλάμε, όμως, για ακυρότητα του αγώνα και να γίνονται ενστάσεις. Το ματς συνεχίστηκε.
Πρέπει να είμαστε σοβαροί, γιατί δυστυχώς ο κ. αυτός εκπροσωπεί μία μικρή πόλη, αλλά πρέπει να γίνει πιο σοβαρός. Δεν μπορεί να είναι γραφικός όπως στις Γενικές Συνελεύσεις, διότι όταν έχουμε Γ.Σ. περιμένουμε πότε θ' ανέβει αυτός στο βήμα να γελάσουμε. Είναι αλήθεια αυτό. Μη δίνετε λοιπόν σημασία σ' έναν τέτοιο τύπο που εκπροσωπεί 20-25 σωματεία στο Ρέθυμνο και τίποτα παραπέρα.
Είναι αλήθεια ότι ο ανεγκέφαλος δημιούργησε ένα σοβαρό πρόβλημα στην ομάδα και μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Είδατε τα δημοσιεύματα που είναι όλα εναντίον μας. Χωρίς η ομάδα να έχει ευθύνη, βάλαμε όλους τους φιλάθλους της Ελλάδας απέναντί μας. Οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίζουν την ομάδα τους σε αθλητικά πλαίσια και όχι να δημιουργούν προβλήματα. Ο καθένας από τη θέση του πρέπει να είναι προσεκτικός.
Ως ΕΠΣ Ηπείρου δεν θεωρούμε ότι το περιστατικό αμαυρώνει την ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα. Βρέθηκε ένας ανεγκέφαλος κι αυτό ήταν όλο. Δεν θα πρέπει να γίνουν υπερβολές σε βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα του τύπου «βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6», επειδή έτυχε να μπει ένας ανεγκέφαλος μέσα. Θα δεχτούμε μία τιμωρία που είναι λογική. Σαν ΕΠΣΗΠ εδώ είμαστε, γιατί κι εμείς έχουμε πόστα στα κέντρα εξουσίας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αδικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα".
Και τέλος έκανε κι ένα αγωνιστικό σχόλιο: "Ο ΠΑΣ έχει την καλύτερη ομάδα απ' όλους. Δεν το λέω ως παλιός παίκτης ή λόγω θέσης. Είναι άποψη πολλών. Τίποτα δεν μπορεί να φρενάρει την άνοδο".




Δεν υπάρχουν σχόλια: