. - .

this is www.Fcpasgiannina.gr blogspot


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΣ: 1-1

Ο ΦΟΥΡΤΑΔΟ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ



Την τρίτη του εκτός έδρας ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα παραχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που αναδείχτηκε ισόπαλος στην Ηλιούπολη απέναντι στην τοπική ομάδα με σκορ 1-1, για την 20η αγωνιστική της Football League. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Κρητικός στο 37ο λεπτό, για να ισοφαρίσει ο Φουρτάδο στο 87' για τον AJAX. Παρά την γκέλα του αυτή, ο ΠΑΣ συνεχίζει να βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 49 πόντους σε 20 ματς


ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ
22': Ο Μπακαγιόκο έβγαλε καλή μπαλιά στον Ντε Βισέντι, αλλά το σουτ από καλή θέση έφυγε μόλις άουτ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι της Ηλιούπολης.
24': Ένα καλό σουτ του Βάντερσον από το ύψος της περιοχής, απέκρουσε θαυμάσια σε κόρνερ ο γκολκίπερ Μαράμα.
32': Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ με τον Μπακαγιόκο. Ο Ιβοριανός φορ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ Μαράμα, αλλά σούταρε βεβιασμένα πάνω στον γκολκίπερ της Ηλιούπολης.
38': Το γκολ της Ηλιούπολης με τον Κρητικό. Συγκεκριμένα σε γέμισμα του Ηλιόπουλου στα καρέ του ΠΑΣ, έγιναν κάποιες κόντρες σε αμυντικούς του ΠΑΣ, η μπάλα έφτασε στον Κρητικό που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει το σουτ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Σικαλιά, κάνοντας το 1-0.

45': Κίτρινη κάρτα στον γκολκίπερ της Ηλιούπολης Μαράμα για καθυστερήσεις.



55': Κοντινή κεφαλιά του Τζάνη σε σέντρα του Σκούφαλη έφυγε άουτ.
65': Πάλι κεφαλιά από καλή θέση του Μπακαγιόκο δεν βρήκε στόχο και έφυγε άουτ.
71': Ο Σκούφαλης από δεξιά έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Ηλιούπολης, έπιασε την κεφαλιά ο Φουρτάδο και η μπάλα έφυγε άουτ.
73': Κοντινό σουτ του Ανδράλα απέκρουσε με ωραίο τρόπο ο γκολκίπερ της Ηλιούπολης Μαράμα.
78': Κίτρινη κάρτα στον Ορούσεβιτς της Ηλιούπολης, κίτρινη κάρτα και στον Μπουχάν του ΠΑΣ που διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή από τον πάγκο των αναπληρωματικών.
80': Ο Βαγγελής πήγε να αιφνιδιάσει από μακριά τον Μαράμα, αλλά στο δυνατό σουτ που επιχείρησε η μπάλα έφυγε άουτ.
89': Η ισοφάριση 1-1 του ΠΑΣ με καρφωτή κεφαλιά του Φουρτάδο από καλή θέση, μετά από σέντρα ακριβείας του Ντάσιου από δεξιά.

90': Κίτρινη κάρτα στο Ντάσιο του ΠΑΣ.

Ντεμόλ: «Δεχτήκαμε γκολ σε άσχημο σημείο» 
Η φάση του γκολ με την οποία προηγήθηκε η ομάδα της Ηλιούπολης ήταν το σημείο στο οποίο αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Στεφάν Ντεμόλ, που δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του, ενώ ο Αλέξης Αλεξίου, προπονητής της Ηλιούπολης, αναφέρθηκε στη «γλυκόπικρη γεύση» που άφησε στην ομάδα του το τελικό αποτέλεσμα, μιας και η ισοπαλία ήταν επιτυχία, αλλά το γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΣ στο τέλος σίγουρα έδωσε την αίσθηση ότι τελικά θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη. Αναλυτικά:

Στεφάν  Ντεμόλ:
«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθειά τους. Ξέραμε από την ανάλυση που είχαμε κάνει ότι η Ηλιούπολη είναι δυνατή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Μπορούσαμε να προηγηθούμε, αντ' αυτού δεχτήκαμε γκολ σε άσχημο χρονικό σημείο. Στο β' δεν το παρατήσαμε και με τις αλλαγές καταφέραμε να πάρουμε το βαθμό τις ισοπαλίας».

Αλέξης Αλεξίου:
«Σταθήκαμε καλά, κλείσαμε τους χώρους, ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, σε μια φάση απροσεξίας όμως δεχτήκαμε το γκολ και το τελικό αποτέλεσμα ,μας αφήνει γλυκόπικρη γεύση
 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:


Ηλιούπολη- ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

(37' Κρητικός- 89' Φουρτάδο)

Ηλιούπολη (Αλέξης Αλεξίου): Μαράμα, Μπέριος, Κρητικός, Νικολόπουλος, Λεοντίου, Στεφανίδης, Ορούσεβιτς, Ηλιόπουλος (77' Σικαλιάς), Λιάρος, Ρουσάκης, Θάνος (86' Δημήτρης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Σικαλιάς, Ντάσιος, Βάντερσον, Κώτσιος, Πάντος, Σκούφαλης, Κεϊτά (66' Βαγγελής), Ντε Βινσέντι (65' Φουρτάδο), Μπακαγιόκο, Τζάνης, Ανδράλας (84' Τζημόπουλος).

Κίτρινες: Μαράμα (45'), Ουρούσεβιτς (77'), Μπουχάν (78' κίτρινη για διαμαρτυρία του στον πάγκο), Ντάσιος (90')

Αγροτικός Αστέρας- Πιερικός 2-0

(45' Γέσιτς, 58' Ναλμπάντης)

Ο Αγροτικός είχε δοκάρι στο 31' με τον Τσουκαλίδη

Αγροτικός Αστέρας: Λαμπάκης, Γέσιτς, Ν. Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Σκλιοπίδης, Χασιώτης, Γόγολος, Στεφανίδης, Γκόμεζ, Ναλμπάντης, Τσουκαλίδης.

Πιερικός: Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Κοντέων, Μιλόσκοβιτς, Πουρτουλίδης, Γκουγκουλιάς, Λόπεζ, Πουλάκος.

Διαγόρας- Δόξα Δράμας 1-0

(65' Γεωργίου)

Ο Διαγόρας είχε δοκάρι στο 36' με τον Ρέγες

Η Δόξα Δράμας στο 29' έχασε πέναλτι με τον Γκονζάλες (απέκρουσε ο Ταμπάσης)

Διαγόρας: Ταμπάσης, Σκόνδρας, Σαλαμαστράκης, Ρέγες, Σπάρταλης, Γεωργίου, Προβατίδης, Αγκιρίμπα, Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος.

Δόξα Δράμας: Τοπαλίδης, Χατζηζήσης, Γελαδάρης, Πάκαλτσης, Γκονζάλες, Χλωρός, Μαρκόφσκι, Μαραγκός, Λίμα, Βέρτζος, Χατζηπαντελίδης.

Εθνικός- Βέροια 2-1

(51' Σύρος, 88' αυτ. Αουρέλιο- 30' Καπίας)

Στο 84' αποβλήθηκε ο Τσεμπερίδης του Εθνικού

Εθνικός: Σωτηρίου, Γκράιμς, Σύρος, Ψιάνος, Κορακάκης, Τσεμπερίδης, Ουατάρα, Περέιρα, Φαρινόλα, Βασιλόγιαννης, Παγώνης.

Βέροια: Συμεωνίδης, Αμαραντίδης, Αουρέλιο, Σαμαράς, Καπίας, Καλογέρης, Καλτσάς, Οικονόμου, Μπλαζέφσκι, Σαϊτιώτης, Καμινιώτης.

Ιωνικός- Εθνικός Αστέρας 0-0

Στο 74' αποβλήθηκε ο Τραορέ του Εθνικού Αστέρα και στο 88' ο Χατζηγιαννακός του Ιωνικού

Ιωνικός: Θεοδωρόπουλος, Χατζηγιαννακός, Αρβανίτης, Βλάχος, Γιόνδης, Δελήμπασης, Πασάς, Σπυριδάκης, Ερρίκος, Πολίτης, Άλβες.

Εθνικός Αστέρας: Κοτταράς, Καρατζάς, Τραορέ, Σκάρος, Τσιώλης, Σανόκο, Φραντζεσκί, Λουάμο, Χανιώτης, Παπαζούδης, Άντονι.

Πανθρακικός- Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0

(8' Ορλάντο, 92' Ούλμερς)

Στο 85' αποβλήθηκε ο Ντοριβάλ της Αναγέννησης Καρδίτσας

Πανθρακικός: Ανδριόλας, Περπερίδης, Τζιωρτζόπουλος, Νατσούρας, Βαγγελόπουλος, Ζησόπουλος, Σουλτανίδης, Ρομπέρ, Κριστ, Αρσενίεβιτς, Ορλάντο.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Πίτκας, Αγγελόπουλος, Μελαμπιανάκης, Μπαντάς, Λούιζ Κάρλος, Βούκοβιτς, Μπιτέλης, Ραονέ, Ντοριβάλ, Μπουντούρης, Αθανασίαδης.

Τρίκαλα- Θρασύβουλος 1-0

(32' Κοντογουλίδης)

Tρίκαλα: Τόλιος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Κόρμπος, Χρήστου, Κοντογουλίδης (73' Ριζογιάννης), Μίνγκας, Μπριλάκης, Σαρακατσάνος, Ένοκ (90' Μπακομήτρος), Ουέλιγκτον (80' Στεπανοβιτς).

Θρασύβουλος: Κωστάκης, Μίχος (66' Τσιμικλής), Κακαράς, Κολοτούρος, Πρίπου, Σταμογιάννος, Τσούτσουρας, Φρίμπονγκ (46' Παληγεώργος), Λανγκλέ (53' Νικλητσιώτης), Μουστόγιαννης, Κατσίκης.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Δευτέρα (31/01)

Λεβαδειακός- Παναιτωλικός (18.00, ΕΤ3)
Καλλιθέα- ΟΦΗ (18.00, CONNX)

Βαθμολογία

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Νίκη της Ακαδημίας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Εύκολα επικράτησε η Ακαδημία του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με σκορ 6-0 επί της Ελεούσας.










Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς ξένισε ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ με τον τρόπο παιχνιδιού που εφάρμοσε και παρουσίασε με την γαλλική Λιμόζ.
Η «ατσάλινη» άμυνα και η φιλοσοφία του «για να κερδίσεις πρέπει να δεχτείς έναν πόντο λιγότερο από τον αντίπαλο» έγινε μόδα στην Ευρώπη στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, ωστόσο από το παραδοσιακό «κατενάτσιο» των Ιταλών υπήρξαν πολλοί σύλλογοι που εμπνεύστηκαν και ακολούθησαν την ίδια τακτική.

Ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα ασπάζεται αυτή τη φιλοσοφία και έχει «χτίσει» την πορεία του στην φετινή Football League πάνω στην άμυνά του. Τα πέντε γκολ που έχουν παθητικό οι Ηπειρώτες στις 19 αγωνιστικές αποτελούν την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη σε επίπεδο πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ο ΠΑΣ έχει δεχτεί γκολ μόνο στα δύο παιχνίδια με τον Εθνικό (2η και 19η  αγωνιστική), άλλα τρία γκολ δέχτηκε στις αναμετρήσεις με Πανθρακικό (1η αγωνιστική), Πιερικό (4η αγωνιστική) και Λεβαδειακό (13η αγωνιστική).Αυτή η επίδοση ακτινογραφείται μέσα από κάποιους άξονες οι οποίοι καθορίζουν το αποτέλεσμα που βγαίνει στο γήπεδο. Η «Εξέδρα» εστιάζει σε αυτούς τους άξονες και τους παρουσιάζει αναλυτικά προκειμένου να γίνει πιο εύκολα κατανοητό πως οι Κυανόλευκοι έχουν δημιουργήσει την πιο συμπαγή άμυνα της Ευρώπης. Επιπλέον, παρουσιάζουμε τις δέκα κορυφαίες άμυνες της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς και τις ομάδες που έχουν το μικρότερο παθητικό στα κορυφαία πρωταθλήματα.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Τα «χρυσά» γάντια
Λένε ότι για να δημιουργήσεις μια ισχυρή ομάδα ξεκινάς από έναν καλό τερματοφύλακα. Ο Στεφάν Ντεμόλ στο φετινό ΠΑΣ Γιάννινα έχει την τύχη να διαθέτει δύο ικανότατους γκολκίπερ, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην δημιουργία του σημαντικού ρεκόρ. Ο Φώτης Κηπουρός ήταν η αρχική επιλογή του Βέλγου προπονητή στην αρχή της σεζόν. Ο 36χρονος τερματοφύλακας με την εμπειρία του και τις ικανότητες που διαθέτει κατεύθυνε με μαεστρία τους αμυντικούς του μέχρι την 12η αγωνιστική. Σε αυτή τη ντουζίνα αγώνων ο Κηπουρός δέχτηκε μόλις τρία τέρματα. Χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, στα πλαίσια του rotation που εφαρμόζει στην ομάδα ο Ντεμόλ, την 13η αγωνιστική εμπιστεύτηκε τη θέση του τερματοφύλακα στον Γιώργο Σικαλιά. Ο 25χρονος πορτιέρο έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον προπονητή του στις επτά αναμετρήσεις που συμμετείχε, αφού έχει δεχτεί μόλις δύο τέρματα. Μπορεί ο Σικαλιάς να μην έχει την εμπειρία του Κηπουρού, ωστόσο διαθέτει όλα τα εφόδια για να γίνει ένας σπουδαίος τερματοφύλακας.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Φούλ του άσσου!
Το κεφάλι του ήσυχο φαίνεται πως έχει ο Στεφάν Ντεμόλ σχετικά με την αμυντική τετράδα της ομάδας του. Ξεκινώντας από δεξιά προς τα αριστερά, οι βασικές επιλογές του Βέλγου προπονητή είναι οι Γιώργος Ντάσιος, Τάσος Πάντος, Ηλίας Κώτσιος και Βάντερσον Σκαρντοβέλι. Στα δύο άκρα συναντάμε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Από τη μια ο μεγάλος αρχηγός, ο Ντάσιος, ο οποίος κάθε χρονιά που περνάει τον βρίσκει ακόμα πιο δυνατό, έμπειρο και ανταγωνιστικό. Στο αριστερό άκρο χρησιμοποιείται ο Βραζιλιάνος Βάντερσον που φέτος «βγάζει» μάτια. Ποδοσφαιριστής με πολύ μεγάλο ταλέντο, ο οποίος προσφέρει τα μέγιστα και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.
Φτάνοντας στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τα λόγια μοιάζουν περιττά. Οι Πάντος και Κώτσιος δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Δύο ποδοσφαιριστές με τεράστιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις και μεγάλη αξία. Ωστόσο, το εκπληκτικό σε αυτή την συνεργασία είναι η χημεία που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς τους δύο παίκτες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΣ Γιάννινα μοιάζει σαν να παίζει μαζί εδώ και χρόνια και δικαιούται ένα μεγάλο κομμάτι από την πίττα της επιτυχίας.
ΜΕΣΟΙ: Το «διαμάντι» κάνει τη διαφορά
Όταν κάποια στιγμή ο Στεφάν Ντεμόλ αποφασίσει ότι ο κύκλος του στον ΠΑΣ Γιάννινα έχει κλείσει, μια από τις μεγαλύτερες παρακαταθήκες που θα έχει αφήσει πίσω του θα είναι ο Πολ Κεϊτά. Κάποιοι όταν πρωτοείδαν τον νεαρό αμυντικό μέσο να αγωνίζεται στα «διπλά» των Κυανόλευκων, μίλησαν για ένα ατόφιο ποδοσφαιρικό «διαμάντι». Η εξέλιξη του 19χρονου ποδοσφαιριστή δεν τους διαψεύδει, αφού ο Κεϊτά αποτελεί την αποκάλυψη του πρωταθλήματος. Το αόρατο τείχος που έχει στήσει για τον αντίπαλο μπροστά από την άμυνα της ομάδας του είναι ένας από τους κύριους λόγους της δημιουργίας του ρεκόρ. Ο Κεϊτά έχει πολύ ικανούς συμπαραστάτες όπως οι Πάρης Ανδράλας, Θέμης Τζημόπουλος και εσχάτως τον Χρήστο Πτσατζόγλου.

Τάσος Πάντος ο καθοδηγητής


Η εμπειρία του και η αγωνιστικότητά του είναι δύο πράγματα που δεν αμφισβητούνται. Ο Πάντος έγινε γνωστός στον Ολυμπιακό ως δεξιός μπακ, αλλά στον ΠΑΣ διδάσκει τον τρόπο που πρέπει να κινείται ένας στόπερ. Το «δέσιμό» του με τον Ηλία Κώτσιο είναι εντυπωσιακό και τα νούμερα τους κατατάσσουν ως το πιο δυναμικό δίδυμο της Ευρώπης.

ΤΟ TOP – 10 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΟΜΑΔΑ            ΧΩΡΑ               ΠΑΘΗΤΙΚΟ / ΑΓΩΝΕΣ             Μ.Ο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝIΝΑ  Ελλάδα                                      5/19                  0,26

ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ     Σερβία                                       5/15                  0,33

ΣΑΧΤΑΡ             Ουκρανία                                   7/19                  0,36

ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ    Σερβία (β’ κατ.)                          7/17                  0,41

ΠΟΡΤΟ              Πορτογαλία                               7/17                  0,41

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    Ελλάδα                                      9/19                  0,47

ΝΕΦΤΣΙ             Αζερμπαϊτζάν                             9/19                  0,47

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ     Κροατία                         9/18                  0,5

ΝΤΙΝ. ΤΙΦΛΙΔΑΣ            Γεωργία                         9/18                  0,5

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ      Σερβία                                       8/15                  0,53

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


_δημοσιεύτηκε σήμερα στην "πράσινη" 
έτσι για να σκάσουν οι οχτροί μας_
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕ Α΄ & Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΜΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΕΡΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΧΘΕΙ.

ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 5

ΙΣΠΑΝΙΑ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 11
ΜΠΕΤΙΣ 18

ΙΤΑΛΙΑ
ΜΙΛΑΝ 18
ΒΑΡΕΖΕ 15

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 12
ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 16

ΑΓΓΛΙΑ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.  19
Κ.Π.Ρ. 18

ΟΛΑΝΔΙΑ
ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ 19



ΒΕΛΓΙΟ
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 14

ΓΑΛΛΙΑ
ΡΕΝ 12
ΝΑΝΤ 15

ΔΑΝΙΑ
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 15

ΕΛΒΕΤΙΑ
ΣΙΟΝ 15

ΚΥΠΡΟΣ
ΑΠΟΕΛ 11

ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ 11

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΠΟΡΤΟ 7

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Βαθμολογία 19ης Αγωνιστικής

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: 

Εθνικός Αστέρας  - Καλλιθέα:  1-1
Θρασύβουλος - Διαγόρας:  0-2



Νέα ήττα οι Νέοι 0-1 από τον Εθνικό

Σ' ένα ακατάλληλο γήπεδο για ποδοσφαιρικό παιχνίδι, οι Νέοι του ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκαν με 0-1 από την αντίστοιχη ομάδα του Εθνικού
που κοουτσάρει ένας παλιός και αγαπητός γνώριμος των Γιαννιωτών φιλάθλων, ο Θαλής Τσιριμώκος. Το γήπεδο στο Πανηπειρωτικό είχε πάρα πολύ λάσπη και δυσκόλεψε εξαιρετικά τις προσπάθειες των νεαρών παιδιών και των δύο ομάδων και το σίγουρο είναι ότι δεν ευχαριστήθηκαν καθόλου το παιχνίδι, αφού η μπάλα κολλούσε συνεχώς.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 5ο λεπτό, όσο δηλαδή το γήπεδο με τη λάσπη και τα νερά ήταν υποφερτό. Από εκεί και μετά κάθε λεπτό που περνούσε μετέτρεπε τον αγωνιστικό χώρο σε... χοιροστάσιο και δυστυχώς σε παρόμοια κατάσταση είναι και τα άλλα δύο γήπεδα στα οποία προπονείται η επαγγελματική ομάδα, οπότε είναι επιτακτική η ανάγκη να αναζητήσει λύσεις η διοίκηση πριν κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα ενός πανάκριβου ρόστερ. Το β' ημίχρονο παρακολούθησαν και οι Χριστοβασίλης και Αγγελής.

19η αγωνιστική - Αποτελέσματα

Βέροια-Πανθρακικός 2-1
Λεβαδειακός-Τρίκαλα 3-0
Πιερικός-Ηλιούπολη 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Εθνικός 0-1
Παναιτωλικός-Αγροτικός Αστ. 4-1
Δόξα Δράμας-Ιωνικός 4-1
Αναγέννηση Κ.-ΟΦΗ 0-2
Θρασύβουλος-Διαγόρας 1-0
Εθνικός Αστ.-Καλλιθέα 0-1

Βαθμολογία

1. Πιερικος 40
2. Πανθρακικος 40
3. Εθνικος 37
4. Δοξα Δραμας 36
5. Λεβαδειακος 36
6. Παναιτωλικος 36
7. Καλλιθεα 33
8. Εθνικος Αστ. 32
9. Θρασυβουλος 27
10. ΠΑΣ Γιαννινα 27
11. Διαγορας 26
12. ΟΦΗ 24
13. Τρικαλα 19
14. Βεροια 19
15. Αγροτικος Αστ. 18
16. Αναγεννηση Κ. 13
17. Ιωνικος 10
18. Ηλιουπολη 10

*** Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Εθνικός, ΟΦΗ, Αναγέννηση και Τρίκαλα έχουν από ένα παιχνιδί λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική (20η)


Λεβαδειακός-Παναιτωλικός
Αγροτικός Αστ.-Πιερικός
Τρίκαλα-Θρασύβουλος
Ηλιούπολη-ΠΑΣ Γιάννινα
Διαγόρας-Δόξα Δράμας
Εθνικός-Βέροια
Ιωνικός-Εθνικός Αστ.
Πανθρακικός-Αναγέννηση Κ.
Καλλιθέα-ΟΦΗ












Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ : 3-1

ΟΕ ΟΕ ΟΕ , ΟΕ ΟΕ ΟΕ
ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΜΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙ-ΚΟΥΛΕ

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΤΖΑΝΗ                      ΤΟ 2-1 ΤΟΥ ΣΙΑΛΜΑ


     ΤΟ 3-1 ΤΟΥ ΣΙΑΛΜΑ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Κώτσιος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Κεϊτά, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι,( 75΄Στάθης )  Τζάνης,( 63΄Σιαλμάς ) Σκούφαλης,( 88΄Βαγγελής )  Μπακαγιόκο. 
Στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Στάθης, Σιαλμάς, Φουρτάδο, Μπουχάν, Βαγγελής, Οικονόμου (σ.σ. ο νεαρός Οικονόμου κλήθηκε στη θέση του Πατσατζόγλου που είχε ίωση). 
ΕΘΝΙΚΟΣ: Σωτηρίου, Γκράιμς, Βιδάλης,(58΄ Τσεμπερίδης ) Ψιάνος, Παστός, Σιλιγαρδάκης, Βασιλόγιαννης,( 58΄Ουαταρά ) Κοκκίνης,( 84΄Ντούλιας )  Κορακάκης, Περέιρα, Φαρινόλα.
Στον πάγκο του Εθνικού: Παγούδης, Ρούσσος, Ντούλιας, Ουαταρά, Νικολόπουλος, Τσεμπερίδης, Καραχάλιος

Κίτρινες: Κοκκίνης , Βιδάλης , Κυριάκος,Περέιρα, Κειτά

Το φιλμ του αγώνα

- 7΄ΓΚΟΛ  σέντρα από δεξιά του Σκούφαλη, κεφαλιά του Τζάνη μέσα από την μικρή περιοχή και 1-0!  
- 23΄δυνατό σούτ του Ντεβισέντι εξω από την περιοχή, η μπάλα περνά ψηλά αουτ 
- 24΄συρτό δυνατό σουτ του Βασιλόγιαννη μπλοκάρει ο Σικαλιάς 
- 37΄σέντρα από δεξιά του Ντάσιου, κεφαλιά του Μπακαγιόκο, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Σωτηρίου και αουτ 
- 39΄ΓΚΟΛ σεντρα από δεξιά του Φαρινόλα συρτό σούτ του Ψιάνου και 1-1
- 45΄σε θέση βολής ο Μπακαγιόκο μέσα από την περιοχή πλασάρει αλλά η μπάλα κόντραρε στον Γκράιμς και πέρασε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κυριάκος, κεφαλιά του Κώτσιου και η μπάλα ελάχιστα άουτ.  
ημίχρονο
- 66΄ ΓΚΟΛ Εξυπνη μπαλιά του Βάντερσον  στον Σκούφαλη που σπάει το οφσάιτ  κάνει το σούτ απέκρουσε ο Σωτηρίου και στην επαναφορά της μπάλας ο Σιαλμάς κάνει το 2-1
- 70΄μετά την πάσα του Μπακαγιόκο ο Σκούφαλης σε καλή θέση μέσα στην περιοχή κάνει το σούτ αλλά ο Σωτηρίου διώχνει σε κόρνερ 
- 80΄σέντρα σούτ του Σκούφαλη η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Εθνικού  
-89΄ΓΚΟΛ ο Σιαλμάς με εξοχη ατομική ενέργεια που παίρνοντας  την μπάλα από τον χώρο του κέντρου περνάει ολη την άμυνα του Εθνικού και με πλασέ κάνει το 3-1 


Αναλυτικά η 19η αγωνιστική

Σάββατο 22/1
Αναγέννηση Καρδίτσας-οφη 2-1
(33’ Ντοριβάλ, 71’ Αθανασιάδης - 23’ Αγρίτης)

Κυριακή 23/1 (15:00)
Παναιτωλικός-Αγροτικός Αστέρας 4-0
(8’ Γκούρμα, 68’ Καούνος, 83’ Θεοδωρίδης, 90’ Μπελεβώνης)
Λεβαδειακός-Τρίκαλα 3-1
(1’ Ζουρούδης, 20’ Πόποβιτς, 54’ Λισγάρας – 42’ Ενόκ)
Πιερικός-Ηλιούπολη 2-1
(70’, 90’ Γιαζιτζόγλου, 83’ Βάρα)
ΠΑΣ Γιάννινα-Εθνικός 3-1
(6’ Τζάνης, 66’, 89’ Σιαλμάς – 39’ Ψιάνος)
Βέροια-Πανθρακικός 0-0
Δόξα Δράμας-Ιωνικός 5-1
(17’,63’ Χατζηπαντελίδης, 33’, 42’, 81’ Μαρκόφσκι πεν. – 85’ Χιονιδης)

Δευτέρα 24/1
Εθνικός Αστέρας-Καλλιθέα (18:00, ΕΤ3)
Θρασύβουλος-Διαγόρας (19:00, Conn-X)



Βαθμολογία


Δηλώσεις
Στεφάν Ντεμόλ: «Ήμουν ανήσυχος για το ματς» 
Την ανησυχία του για την έκβαση του αγώνα εξέφρασε ο Στεφάν Ντεμόλ, καθώς ο Εθνικός ήταν πολύ βελτιωμένος τον τελευταίο καιρό απ' όταν τον ανέλαβε ο Σάββας Παντελίδης, ωστόσο έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Για δίκαιη νίκη του ΠΑΣ έκανε λόγο ο κ. Παντελίδης, που ωστόσο άφησε αιχμές για τους διαιτητές για δύο οφσάιντ και για ένα φάουλ στο οποίο δεν έδωσε επανάληψη. 

Σάββας Παντελίδης: «Δίκαια πρώτος ο ΠΑΣ»
«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που δίκαια είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και επιπλέον και η στατιστική το επιβεβαιώνει. Μπήκαμε άσχημα στο παιχνίδι, βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ και είμαστε και τυχεροί που δεν δεχτήκαμε κι άλλο γκολ στα πρώτα λεπτά που πελαγοδρομούσαμε στην άμυνα. Ισοφαρίσαμε κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως. Κι εκεί που στο β' ημίχρονο κρατούσαμε καλά την μπάλα και πατούσαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο, δεχτήκαμε το 2-1 που μας χάλασε την ψυχολογία.
Η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα είναι δίκαιη, γιατί είχε περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ θα μας κέρδιζε και χωρίς να υπάρχουν αυτοί οι τρεις διαιτητές που θα πρέπει να σταματήσουν να διαιτητεύουν. Όχι ότι κέρδισε απ' αυτό ο ΠΑΣ.
Δύο φάσεις οφσάϊντ με έκαναν να φτάσω ως τον αγωνιστικό χώρο, κάτι που δεν κάνω ποτέ. Επίσης, στο φάουλ που κερδίσαμε έξω από την περιοχή ακριβώς, ο αμυντικός των Ιωαννίνων αποκρούει από τα 2 μέτρα. Έπρεπε να δοθεί επανάληψη. Αν αυτό είναι το καλύτερό τους παιχνίδι, τότε δεν μπορούν να προχωρήσουν άλλο στο χώρο αυτό».
 
Στεφάν Ντεμόλ: «Ήμουν ανήσυχος για το ματς»
«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη κι επειδή για 95 λεπτά δεν σταμάτησαν την προσπάθεια για περισσότερα γκολ.
Δεν φοβήθηκα αυτό το παιχνίδι, απλά ήμουν λίγο ανήσυχος γιατί  από  την ανάλυση των αγώνων του Εθνικού, προέκυψε ότι με προπονητή τον κ. Παντελίδη ο Εθνικός βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς. Ήταν πολύ καλός  αντίπαλος, με πολύ καλή οργάνωση και προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Για να κερδίσουμε εμείς έπρεπε να έχουμε  όλες μας τις δυνάμεις. Είμαι πολύ χαρούμενος από τη νίκη.  
Εύχομαι να σταματήσει να βρέχει στα Γιάννινα (σ.σ. το προπονητικό κέντρο είναι σε άθλια κατάσταση και θυμίζει τον περσινό αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων»)».

Σχετικά με το αν ολοκληρώθηκαν μεταγραφές και αποχωρήσεις, σημείωσε: «Η κατάσταση έχει όπως την ανέφερα μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Ίσως αποκτήσουμε έναν ακόμα παίκτη, αν όντως βρεθεί η καλή ευκαιρία όπως στην περίπτωση με τον Πατσατζόγλου που δεν μπορούσαμε να περιμένουμε ως το καλοκαίρι γιατί θα την χάναμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια σκέψη για μεταγραφή. Το ρόστερ θα παραμείνει ως έχει για τις επόμενους 5 μήνες, εκτός αν πάρουμε παίκτη, οπότε θα φύγει κάποιος».
Για το αν θα δοθεί δανεικός ο Εμίλιο Φουρτάδο σχολίασε: «Ο Φουρτάδο είναι άτυχος μέχρι τώρα. Εμείς δεν θέλουμε να φύγει. Μόνο αν θελήσει εκείνος να φύγει για να έχει περισσότερες συμμετοχές».
 
Γιώργος Κοκκίνης:
«Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες και στον προπονητή μου. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα στα δυνατά και αδύνατα σημεία του ΠΑΣ Γιάννινα. Αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, μπορούσαμε να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
 
Γιώργος Σικαλιάς:
«Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι, γιατί ο Εθνικός είναι βελτιωμένος τον τελευταίο καιρό. Ήμασταν πολύ  καλοί στον επιθετικό αλλά και στον αμυντικό τομέα. Δεχτήκαμε ένα γκολ από αδράνεια, αλλά στο κατάλληλο σημείο ξαναπροηγηθήκαμε. Με αυτή τη νίκη γινόμαστε ακόμα πιο ισχυροί για το μέλλον. Είναι άσχημο να δέχεσαι γκολ και μ' αυτό να ισοφαρίζεσαι, αλλά έχουμε μεγάλη σταθερότητα στην πορεία μας κι αυτό είναι και το ισχυρό μας όπλο».